sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Perjantai kuvina

Minua pyydettiin postaamaan kotirouvuuspäiväni vietto kuvina. Tässä siis viime perjantai maratonpostauksena. Perjantai oli ihan mukava päivä vaikka mitään kovin ihmeellistä ei tapahtunutkaan.

Heräsin poikkeuksellisesti jo kahdekan maissa koska minulla oli kymmeneksi sovittu työhaastattelu. Haastattelu oli onneksi tässä aika lähellä, Darlinghurstissa, eli kyseessä oli kävelymatka. Noin kymmentä yli kahdeksan avasin verhot, laitoin kaurapuuron liedelle ja menin suihkuun. Nautiskelin rauhassa puuroa ja Irish Breakfast-teetä  seuranani yöllä päivittyneet vakkarimuotiblogit ja Hesarin verkkosivu. Jossain vaiheessa huomasin, että kohta alkaa tulla kiire jos naamaa ei maalaa heti, eli kaivoin esiin meikit, sudit ja hajuvedet. Niinä päivinä kun ei ole mitään ihmeempää menoa, en yleensä aamusta laita luomivärejä mutta haastatteluun laitoin hillittyä silmämeikkiä Naked-paletista. Duunihaastatteluvaatteiksi puin vanhan kunnon valkoisen Gantin kauluspaidan ja muutama vuosi sitten Ruotsista ostamani Ruotsin Tiikerin hameen. Koska matka ei ollut pitkä, vedin korkkarit suoraan jalkaan. Yleensä vaihdan ne vasta perillä jos päämäärä on jossain korvessa sillä Maxineen mahtuu kivasti vaihtokengät jos toisetki. 

Aamu sarastaa (tai sarasti muutama tunti sitten)

Puuro tekeillä

Tee, aamun tärkein juoma

Aamun tietskarointi

Yritän näyttää asialliselta

Väriä naamaan

Nättejä parvekkeita matkan varrella
Työhaastattelu kesti hieman tavallista pidempään, noin tunnin ajan. Haastattelija vei minut läheiseen kahvilaan sillä firmassa ei ollut neukkaria, vaan pelkästään avokonttori. Kyseessä oli projektipäälliköintirooli ja mielestäni haastattelu meni mukavasti. Jäbä myös tarjosi kahvit eli edes jotain jäi keikasta käteen vaikka töitä ei tuolta heruisikaan.

Talo jossa firman ohviisi on 
Haastattelun jälkeen kipitin nopeasti takaisin himaan ja vaihdoin haastatteluvaatteet pois sillä olin myöhemmin menossa hakemaan surffilaudat ekokämpiltä, eikä niitä viitsi kantaa kovin siisteissä kuteissa. Olin sopinut lounaan ex-kämppikseni Shelman kanssa. Shelma on näppärästi ihan keskustassa töissä joten matka ei ollut pitkä enkä myöhästynyt vaikka luulinkin ensin, etten ikinä ehdi ajoissa liikennevalojen ja ihmismassojen vuoksi.

Kasuaalimpaa vaatetusta
Shelma on Lontoosta, opiskelee enemmän tai vähemmän jotain muotiin liittyvää alaa ja reissaa Australiassa Fabio-nimisen italialaisen kundin kanssa. Shelma muutti ekotaloon vähän ennen joulua, mutta me olimme tammikuun Uudessa-Seelannissa. Ehdimme kuitenkin asua samassa kämpässä monta viikkoa. Silloin ekokämpillä asuivat myös saksalaiset Matt ja Max, mutta he lähtivät molemmat kohti Melbournea ja länttä. Shelma ja Fabio kyllästyivät ekoiluun jo ennen vesivahinkoja mutta olemme kolunneet Sydneyn hipsteribaareja Shelman kanssa.

Shelma
Lounaaksi haimme leivät läheisestä hyvästä leipäkahvilasta, jonka nimeä en muista mutta se liittyi jotenkin Wieniin. Söimme leivät Martin's Placen suihkulähteen luona olevilla portailla ja emme olleet ainoita. Paikka on selkeästi suosittu lounastamiseen aurinkoisina päivinä.

Lounaan jälkeen hyppäsin dösään ja huristelin 216 Chalmers streetille. Klasulle oli tullut piilolinssipaketti ja kävin yrittämässä sen noutamista mutta se ei ollutkaan vielä postitoimistolla. Kämpillä ei ollut ketään joten jätin oman kappaleeni avaimista keittiön pöydälle ja nappasin laudat kantoon. Kahden laudan kantaminen olalla ei ollut kovin miellyttävää mutta onneksi matkaa oli vain bussiin ja bussista uudelle kämpälle. Häiriköin ihmisiä laudoilla bussissa mutta sain ne lopulta ihan mukavasti kiilattua keskiovien luokse ja jengi pääsi bussista ulos ja sisään. Matkaa tänne 148 Elizabethille ei ole kuin neljä pysäkkiä. Ilokseni laudat myös mahtuivat hissiin mukavasti. Heivasin laudat parvekkeelle ja rojahdin sängylle kirjoittelemaan blogitekstiä ja selaamaan työpaikkailmoituksia.

Parvekekoriste
Seek.com.au-duunisaitti
Klasu tuli töistä viiden jälkeen ja hilpaisimme lähikauppaamme Colesiin korttelin päähän. Colesista puuttuivat sienet, koska ne olivat olleet tarjouksessa ja kaikki oli ostettu poies joten lähdimme parin korttelin päähän sijaitsevaan Wooliessiin. Ilta-aikaan kaupoissa oli melkoinen ryysis mutta Woolworthsissa oli sieniä ja lähes kaikkea muutakin tarvittavaa paitsi ankkaa. Palasimme siis himaan Colesin kautta ja saimme kaiken tarvittavan  illan ankkaa ja sienisalaattia varten.

Ryysistä

Master Chef

Ankkaa ja sieniä
Ostimme myös poikkeuksellisesti jälkkäriä, eli mansikoita ja brie-juustoa. Ei ehkä olisi kannattanut, sillä mansikat olivat lähes mauttomia. Kesällä oli selvästi parempia. Onneksi brie oli kuitenkin hyvää.

Jälkkäriä
Kokkailun ja safkauksen jälkeen oli jo myöhä. Telkusta tuli pöhkö leffa Napoleon Dynamite, jota vilkuilin puolella silmällä.

Napoleon

2 kommenttia :

  1. Haha, Napoleon Dynamite on paras leffa ikinä! Samsungin väki on näköjään mennyt härskisti kopioimaan koko Macin uusien koneiden visuaalien tyylin, onko tästä tullut jotain oikeusjuttuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tää kyl musta näytä yhtään Maciltä. Ja on jo ainaki vuoden vanha.

      Poista