tiistai 26. kesäkuuta 2012

Wagyu-teemainen juhannus

Täällä maapallon toisella puolella juhannus on keskitalven, ei keskikesän juhla, eikä kellään tietenkään ole lomaa. Snif. Juhlistimme silti päivän pitenemistä, uutta työpaikkaani ja kaikkea muuta kivaa ravintolassa johon olemme jo kauan haikailleet, Rockpool Bar & Grillissä. Siippani varmaan kirjoittelee ravintolasta tarkemmin, tässä vain totean, että oli varmaan parasta könttiä tarjolla mitä olen koskaan maistanut. Otin nimittäin wagyu-härän topsidea. Wagyu-härkä on siis sitä samaa sorttia mille luetaan Koben kaupungin kellareissa (sillä ei siellä kyllä peltoja näkynyt) haikuja. Kyseinen elukka vain ei ollut Jaappanista vaan jostain paikallisilta nurtseilta. Ja oli kyllä herkullista. Vaikka ei edes ollut paras mahdollinen pala niin pesi kyllä lähestulkoon kaikki muut lehmilöt 5-0.

Topside sieltä vasemmalta ylhäältä

Wagyu-herkkupala

Onnellinen Anna saa kaluta luun

Orkideoja baarin puolella

Hauska kääntöveitsimäinen pihviveitsi
Juhannuspäivänä jatkettiin osittain samoilla teemoilla. Teimme pääruuaksi pannulla paistettua pitsaa anjoviksilla ja metukalla mutta alkupaloiksi ostimme muutaman herkullisen viipaleen savustettua waguyta. Ovat paikalliset angukset ja muutkin pihvikarjat herkullisia, mutta nyt on rima asetettu aika korkealla. Voihan wagyu.

Hienosti marmoroitunutta, varmasti herkullista
Sisilialaisia oliiveja, artisokkaa ja wagyuta  
Blogileuhutuskuva meidän ihan superhyvästä pitsasta 

Lihanleikkuu: http://www.hotandchilli.com/2011/11/butchery-and-cooking-steaks-with-eblex.html

3 kommenttia :

  1. Juuri sopivasti tämän postauksen jälkeen näin Park Tavernin ruokalistalla kaikenlaista wagyu-kamaa! Oli kuitenkin sen verran kuuma, ettei tehnyt mieli lihaa, joten jäi kokeilu toiseen kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy testaa heti ku viilenee. Nomnom! Oliko missä hinnoissa? Täällä noille ei varmaan lueta haikuja mutta ainakin joku käy soittelemassa didgeriduuta kun ei ole halpaa, ei.

      Poista