maanantai 25. kesäkuuta 2012

Häät Canberrassa

Viime viikon lauantaina harrastimme taas maakuntamatkailua Canberran merkeissä. Kaverimme Ilona oli löytänyt itselleen australialaisen miehen Nigeriasta ja he juhlistivat häitä kaksin verroin, ensin Suomessa ja toisen kerran täällä Ausseissa. Aussihäät pidettiin kengurumaan viehkeässä pääkaupungissa, jossa olin jo kertaalleen töiden merkeissä piipahtanut mutta nyt pääsimme tutkailemaan paikkaa hieman tarkemmin.

Itse kaupunki on kuolettavan tylsä, niin kuin poliittiselta pääkaupungilta saattaakin odottaa. Paljon patsaita ja liikenneympyröitä sekä kävelykeskusta joka näytti täysin vastaavalta kuin kävelykeskustat jossain Suomen pienemmissä kaupungeissa, vaikka Lahdessa, näyttävät. Ilmeisesti Canberrassa on kuitenkin hyvä ravintola-ja luomuskene ja sijaitsee siellä myös Australian paras yliopisto, Australian National University. Opiskelijat piristävät yöelämää mutta en kyllä oikeastaan keksi mitään syytä miksi Canberrassa kävisin tai varsinkaan asuisin jos ei olisi ihan pakko.

Hipsteriruokakauppa Canberrassa
Herkullinen kurpitsasalaatti kahvilassa
Joka ikinen ihminen kelle mainitsin meneväni Canberraan oli sitä mieltä, että siellä tulee kyllä täysin jäätymään. Jopa lokaalit olivat samaa mieltä. Ja ihan oikeassa olivat, Canberrassa oli ihan oikeasti kylmä öisin. Lämpötila siis laski nollaan! Nollaan!!! Varustukseen kuuluivat siis villapaitojen lisäksi myös nahkahanskat ja pipokin olisi ollut ihan kiva lisäbonus. Onneksi Novotel Canberran sauna oli positiivinen yllätys. Siellä oli ihan kiulu ja kaikki ja saunan lämpötilan sai nostettua lähemmäs sataa vaikka kiuaskiviä olikin ihan liian vähän. No, kyllä se vesi haihtui punaisena hehkuvilta vastuksiltakin. 

Etkoskumppa hotellilla

Häät olivat todella mukavat ja rennot. Koska pari oli varsinaisesti vihitty jo ensimmäisellä kerralla Suomessa, oli alussa perheystävän pitämä lyhyt "vihkiseremonia" ja loppuaika käytettiin cocktailpalojen ja skumpan parissa. Myös ystävämme Miksu ja Satu olivat lentäneet Canberraan joten pääsimme nautiskelemaan alkoholiantimista hyvässä suomalaisessa hengessä minkä huomasi seuraavana aamuna. Vanhuus ei tule yksin.

Morsian oli kaunis ja sulhanen komea
Ruoka oli todella hyvää. Tässä minipiirakoita. 
Hääpaikka oli ANUn teatterirakennus. Hauska idea. 
Ainut virhe minkä reissuun lähtiessä teimme oli se, että vuokrasimme liian tehokkaan auton. Nyt pitää toivoa, että mikään kamera ei ole napannut meistä kuvaa ja ylinopeussakko tipahda postista...


1 kommentti :

  1. Katoin jo aiemmin Facebookista tota Ilonan hattua, aivan ihanan näköinen!

    Sunkin mekko on kiva. Nähtiin huonekalukauppoja kiertäessä sohva melkein samalla kuosilla, ja todettiin et aivan ihana!! ...mut ei uskottu, että se sopisi ihan meidän asuntoon. :D

    VastaaPoista