maanantai 4. kesäkuuta 2012

Nykytaidetta

Täällä Sydneyssä on meneillään Vivid-viikot, joiden aikana Circular Quayssa on vaikka minkä näköisiä valoinstallaatioita.  Viime torstaina kävimme vähän pällistelemässä valoja (jotka ehkä blogaan myöhemmin kun käyn räpsimässä kuvia) ja saimme kuulla, MCA:ssa, Museum of Contemporary Artissa, on meneillään hauska videoinstallaatio nimeltään The Clock. The Clockin ideana on, että taiteilijasetä on napsinut vaikka kuinka monesta elokuvasta kuvia missä näkyy kello ja näitä kellopätkiä on vuorokauden ympäri. Valitettavasti vain sunnuntaina oli Kellon viimeinen päivä, minkä tajusimme vasta sunnuntaina ja niin oli tajunnut muutama sata muutakin ihmistä. Harvoin olen nykytaiteen museossa nähnyt ulos asti ulottuvaa jonoa, mutta tulipahan sekin ihme todistettua.

Funtsimme, että jono saattaisi harveta lähempänä sulkemisaikaa ja menimme katsomaan mitä muuta MCA:sta löytyy. Kyyninen ja museoähkyinen Klasu oli melko valikoiva, itse pidin muutamasta jutusta mutta kuten yleensäkkin nykytaiteen ollessa kyseessä, videoinstallaatiot ovat 99% kamalia, tauluista puuttuu pointti tai taide on liian osoittelevaa. Joo, me kyl uskotaan, että ausseilla on traumoja aboriginaalien murhaamisesta vähemmälläkin. Tässä kuitenkin muutama juttu mistä pidin.

Tohveleita seinällä


Piraatit
Lähikuva tohveleista
Hämmentävää taidetta
Niin sitten kävi, että kun tulimme takaisin museon kahvilasta mennäksemme viimein katsomaan The Kelloa, olikin museon henkilökunta päättänyt, että jonoon ei enää voi liittyä. Kellolainen jäi siis näkemättä, mutta jos se johonkin Eurooppaan suuntaan, niin on kuulemma hyvä, kannattaa käytä katsomassa.

Museon ulkopuolella oli myös koiraperformanssi, mäyräkoira-YK. En saanut siitä itse kuvaa kun edessä oli miljoona ihmistä sateenvarjoinen mutta bongasin tänään Iltasanomista performanssista maininnan. Mäyräkoirat olivat maiden edustajia ja koiramaiseen tapaansa haukkuivat tai olivat hiljaa ja tuijottivat toisiaan. Hauska idea, diggasin.


YK-koirat (koirakuva pöllitty iltasanomat.fi-sivulta)

2 kommenttia :