tiistai 12. kesäkuuta 2012

Paikallisia elämän helpottajia

En olisi koskaan uskonut innostuvani näin paljoa mistään valmiiksi pakatusta elintarvikkeesta. Olen varsin skeptinen esimerkiksi valmiiksi rikottujen kananmunien tai valmistaikinoiden suhteen. Myös muoviin pakatut pakastevihannekset ovat kammotuksien listan yläpäässä valkohaiden ja hameen kanssa puettujen leggingssien kanssa. Yksi muoviin epäekologisesti pakattu juttu josta todella pidän, ovat täkäläiset salaattisekoitukset. Vielä parempia ovat toki sellaiset sekoitukset joita joissain kaupoissa on salaattilaareissa mutta lähi-Colesissamme ei irtosalaattilaareja jostain syystä ole. Sen sijaan neljän salaatin mix tai rucola-pinaatti-sekoitus ovat aivan loistavia. Salaatit ovat tuoreita, valmiiksi pestyjä ja paketista riittää kahdeksi illaksi illallissalaatiksi kahdelle hengelle. Neljän salaatin miksissä on myös rucolaa ja vauvapinaattia sekä jotain muita paikallisia lajeja. Sekoituksissa on mukavan monipuolisesti erilaisia salaatteja, ettei kyllästyminen iske. Safkaa menee myös vähemmän hukkaan kun en joudu ostamaan itse kaikkia neljää kokonaista salaattinippua kun tarvitsen niistä vain muutaman lehden.

Valmissalaatti pussissaan

Lisää vain juustoa, oliiveja ja kastiketta
 Salaatteja pystyy tietenkin loputtomasti varioimaan heittämällä sekaan fetaa, mozzarellaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, sieniä, papuja, herneitä, kurpitsaa, nuudeleita, omenoita, greippejä... En ole varmaan koskaan eläissäni syönyt näin paljon vihreää kuin täällä asuessani kun olemme vaihtaneet illallisruisleivät salaatteihin. Saas nähdä mihin nitraattipitoisuudet elimistössä nousevat, poksuuko maksa kun syön rucolaa ja pinaattia monta kertaa viikossa.

Täällä muuten puhvelimozzarella on melko eksklusiivinen herkku, tavallisesta kaupasta löytää helpommin minimozzarelloja, bocconcinejä tai sitten "mozzarellaa" joka on kovaa ja lähempänä suomalaista pizzajuustoraastetta. Bocconcineissa on vähän vähemmän suolaa kuin oikeassa mozzarellassa ja ne on yleensä tehty puhvelinmaidon sijasta lehmänmaidosta mutta kyllä niillä pärjää jos ei halua törsätä oikeaan italjollokamaan.

Aussimozzarellaa eli bocconcineja

4 kommenttia :

  1. Mä taas oon vanhempien luokse muutettuani ruvennut syömään iltaruoan (joka meillä oli usein salaatti) sijaan ruisleipää, kun kaupassa käynti on vaihtunut "katotaan mitä kaapissa on"-elämään. Salaatit on kyl parempia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruisleivän ongelma mulla on, että siinä tulee helposti liikaa ruokaa tälläsen kääpiön energiatarpeeseen. Salaatti pitää iltasapuskan kevyenä ja mahan poissa, tykkään.

      Poista
  2. Luettiin tätä blogia uudestaan Iiron kanssa, ja Iiro oli tässä kohtaa että "häh, justhan mä mussutin tästä samasta asiasta!" Eli valmissalaateista ja niiden ihanuuksista. Me ostetaan nykyään tukusta $5 maksavia laatikoita, joissa on kans miksejä: luomua, valmiiksi pestyä, ja sisältää mm. vuonankaalia! Gotta love this!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheheh :D Mitä on vuonankaali enkuks? Täälä trendirehu on nyt kale.

      Poista