lauantai 19. tammikuuta 2013

Töitä ja hellettä

Mainitsinkin jo jossain aiemmassa postauksessa, että olen taas töissä. Tällä kertaa raadan tietokoneen orjana pienessä, vain noin parikymmentä henkeä työllistävässä it-puljussa. Työnkuva on sitä samaa, tosin tällä kertaa en ole toimituksista mussuttavassa päässä vaan asiakkaat mussuttavat minulle, eli samaa kuin aikaisemmin Suomessakin.

Työpaikan "batphone"

Lafkan erikoisuutena on se, että melkein kaikki työntekijät asuvat jossain skutsissa kuten Uudessa-Seelannissa tai Victorian landella joten lähestulkoon kaikki tekevät töitä etänä tai istuvat asiakkaalla. Duunipaikalla on myös pieni toimisto Martin Placessa mutta koska kaikki muut ovat etätöissä, toimisto on lähinnä minun käytössäni. Himassa ei oikein ole järkevää paikkaa tehdä töitä ja nyt on muutenkin ollut ihan liian kuuma välillä istua sisällä ilman ilmastointia.

Duunin icuwanha hissi

Hissin käyttäjillä pitää olla aina kännykkä mukana 
Lämpötilat ovat nimittäin täällä tällä hetkellä vähintäänkin heittelehtivät. Eilen hypättiin Sydneyn lämpöennätyksestä (45,8 astetta) suoraan hyytävään etelätuuleen illalla ja saman päivän sisällä sai niin paahtua kuin palellakkin. Tänään asteita on taas ihan maltilliset vähän päälle parikymmentä. Tämä on kait kuuleman mukaan ihan normaalia käytöstä ja yleensä herkempilimakalvoisilla vuotaa nenä verta koko alkukesän kun lämpötilat sahaavat ees taas.

Toimiston keskeneräinen Star Destroyer
Itse en kokenut, että päälle 40 astetta olisi ollut mitenkään kammottavan kuuma, tosin hengasin ulkona lähinnä lounaan ajan ja lopun aikaa piileskelin liiankin ilmastoidussa toimistossa. Lämpötilaeron sai tasaantumaan avaamalla ikkunan. Harvemmin joutuu avaamaan ikkunaa lämmittääkseen huonetta. Hanasta ei tosin tullut enää kylmää vettä mutta se voi olla myös hanan, ei pelkästään lämpötilan vika.

Kello sanoo "plooonk"
Toimiston huono puoli on se, että vastapäätä on joku vanha talo jonka kellotorni lyö aina vartin välein ja tasatunnein Quasimodo päästetään irti häkistään hakkaamaan kelloa kuin viimeistä päivää. Koska oma toimistoni on myös aika korkealla, on kello melko äänekäs. Se suorastaan vaatii huomiota vaihtelemalla ääntään kovasta plonkista monimutkaisen plimplomiin. Parempi kuitenkin Quasimodo kuin duuninteko saunassa (tunnettu myös nimellä hima) sohvalla maaten. Lisäksi voin taas skeittailla osan matkaa töihin. Jee!



2 kommenttia :

  1. Ensiksi onnea uuteen duuniin!
    Toiseksi nauttikaa lämmöstä. Espoossa säätila on jotakin ihan muuta, parhaillaan pakkasta on 25 astetta (la klo 8:30).
    terkuin L&R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Vielä kun lämpötila ei heittelehtisi holtittomasti kylmän (25) ja superkuuman välillä niin olisi kivompaa :)

      Poista