torstai 31. tammikuuta 2013

Svenin viikinkipitsaa

Australian pitsaskene ei varsinaisesti ole kauhean loistokas vaikka muutamasta paikasta täältä ihan kelpo pitsoja onkin saanut. Yleensä niistä vain joutuu maksamaan paljon ja todella hyvät paikat ovat melko harvassa. Paras on tähän mennessä ollut Lilyfieldin hipsteripitseria mutta muutama muukin hyvähkö mesta on sen jälkeen löytynyt.

Yksi näistä hyvistä on Svenin viikinkipitseria Bondi Junctionissa. Olen sitä jo monesti bussin ikkunasta pällistellyt ohiajaessa ja ruotsalainen ex-kolleganikin sitä kehui joten sunnuntaina jatkuvan sateen laiskistamina suuntasimme kohti Sveniä ennen Tarantinon Djangon katsastamista.

Sven, tuo vanha italjollo
Svenin mesta oli sisustettu toki viikinkiroinalla, pitsat nimetty Valhallan kuka-kukin-on listan mukaan ja tarjoilijoista suorastaan paistoi ruotsalaisuus. Molemmat olivat blondeja ja ruskettuneita workingholidaylaisia. Kokitkin olivat sopivan tummia, vastasivat hyvin suomalaisia pitserianpitäjiä lookseiltaan. Ainoa miinus tuli muusta asiakaskunnasta, paikalla kun oli kaksi lapsiperhettä joissa molemmissa oli pieniä lapsia joiden lempiharrastus näytti olevan "kato äiti kun osaan hyvin paiskoo kamaa lattialle".

No, kukapa ei rengaspanssarista pitäisi 

Viikingit juovat cokisenkin tuopista! 
Pitsat sen sijaan olivat Svenillä todella hyviä. Täytteiksi oli tyrkyllä kaikkea kebaamista kurpitsaan ja Klasun pitsan päällä oli bernaise-kastiketta. Omnomnom. Selkeästi useamman viisiitin arvoinen paikka. Ne muut Sydneyn hyvähköt pitsamestat ovat seuraavat:

  • Pizza e Birra Crown Streetilla
  • Lucio Pizzeria Darlinghurstissa
Testaamatta on vielä josko italiaanoalueella Alexandriassa osattaisiin hyvien pitsojen teko mutta sinne on matkaa. Ehkä jossain lähitulevaisuudessa. 


Oli nälkä, aloitin ennen kuvaa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti