keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Uusi kämppä

Tässä viimein kauan kaivattuja kuvia uudesta kämpästämme. Muutimme noin kilometrin päähän entisestä asunnostamme, etelä-Bondilta pohjois-Bondille. Vuoden päivät jaetuissa kämpissä asuttuamme päätimme viimein hankkia kalustamattoman vuokrakämpän vain meille kahdelle. Vaikka meillä olikin todella mukavia kämppiksiä, varsinkin pari viimeistä, aika aikaansa kutakin.

Punaista Kenwoodia jo neljän härvelin verran (ne muut ovat paahdin ja vatkain) 
Olimme jo alustavasti selvitelleet mitä kustantaisi muuttaa omat, ullakkokomeroon säilötyt huonekalumme maapallon toiselle puolelle laivan kontissa. Lysti ei ollut halpaa mutta ottaen huomioon sen, että kalustetut kämpät ovat kalliimpia ja meillä oli todella hyvät huonekalut ja kattava kokoelma keittiörompetta vailla käyttöä ruostumassa tai homehtumassa komerossa, totesimme kontin kannattavaksi noin kolmen tuhannen euron hinnastaan huolimatta. Muuttopalvelu Niemi hoiti homman Suomen päässä todella nohevasti ja pakkasi kaiken hyvin ja nopsaan. Voin suositella mielelläni Niemeä kaikille ulkomaanmuuttajille.

Taulu seinällä eli tärkein sisustus on hoidettu

Muutaman kuukauden seilattuaan vaarallisilla merirosvovesillä saapuivat kamamme viimein Australian turvasatamaan jossa niitä vielä karanteenattiin kammottavien alkuperäiseläimiä tuhoavien öttiäisten ja tautinen varalta pari viikkoa. Täällä Australian päässä hommat eivät hoituneet ihan niin jouhevasti sillä täkäläisen firman täti päätti kadota langoilta juuri ennen kuin kamat olisi voitu toimittaa. Lopulta toimitus saatiin sovittua keskiviikkoaamulle kun keskiviikkoiltana meillä oli lento Tasmaniaan... No, tietysti toimitusmiehet olivat myös tunteja myöhässä mutta lopulta saimme kamat sisään, sängyn koottua ja taksin lentokentälle. Olimmehan tehneet muuttoa jo pikku hiljaa koko viikon ajan joten lopussa ei ollut enää paljoa kanniskeltavaa.

Meidän pöytä! Ja tuolit!
Uusi asuntomme on kolmio jostain vuosisadan vaihteesta ja ensimmäisessä kerroksessa. Merinäköalaa ei valitettavasti ole mutta olkkarissa on minierkkeri! Kämpässä on erillinen keittiö josta kuitenkin näkee ruokasaliin, makuuhuone ja olohuone. Virallisesti tässä on kait kaksi makuuhuonetta mutta ruokasalina ensimmäine tila toimii parhaiten. Ei näillä sisustuksilla vielä kovin ihmeellisiin sisustuslehtiin päästäisi, paljon on vielä tyhjää tilaa ja muutama laatikko mutta pikkuhiljaa tästäkin ihan asuttava saadaan.

Akkuna keittiöön ja uusi ihmetys, kaasu-uuni
Joskus vuorkakämpissä on kaikki tarpeelliset kalusteet, joskus niistä puuttuu esimerkiksi jääkaappi. Noh, siitä oli siis uudet hankinnat aloitettava joten päätimme hankkia jotain spesiaalia mikä seuraisi meitä muutamaan seuraavaankin kämppään. Silläkin uhalla, että kuulostan kajahtaneelta sisustusblogaajalta, väitän, että maailman söpöin jääkaappi piristää aina päivää kun keittiöön astuu.

Retro-Smeg on parhuutta
Jouduimme myös hankkimaan tänne vaatekaapin ja lipaston sillä kämpästä puuttui kaikki säilytystila. Sitä ei ole vieläkään ihan tarpeeksi sillä yöpöydät olisivat mukavat ja joku pieni hyllykkö kirjoille ja lp-levyille auttaisi sistustusta mutta parin viikon takaiseen lattialla lojuvien vaatteiden kaaokseen nähden tilanne on jo huomattavasti parempi. Ikea on täällä kovin kallis mutta sitä löytyy myös käytettynä ja koska Ikea on maailman paras kopiomaan hyvää skandinaavista disainia, löytyy heiltä myös kiva lipasto jonka voi jossain vaiheessa kuvitella vaihtavansa Muuramen vastaavaan. Harmi vaan ettei kukaan myy Muuramea Australiassa.

Ihan hyvä Ikealipasto
Koska kämpässä on korkeutta ja katossa koristekipsejä, keksi Klasu innovatiivisen LP-säilytyksen. Tällä melkeen jo mennään Dekoon.

LP:t esillä
Asuntomme on yksi kahdeksasta ja ensimmäisessä kerroksessa. En muista milloin olisin koskaan asunut ensimmäisessä kerroksessa ellei omakotitaloja lasketa. Katu vaikuttaa hiljaiselta eikä naapurissa ole mökähostellia. Rantaan on kuitenkin ainakin sata metriä! Kauheaa! Sijaintibonuksena myös bussin päättäri, eli aina saa istuinpaikan ja kiva lähikauppa josta saa melkein kaikkea. Kyllä täällä pohjois-Bondillakin kelpaa.

Mukana meiningissä myös maailman paras sohva

4 kommenttia :

  1. Onnea uuteen kotiin! Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thx! Tykkään myös ittekki. Eiköhän täs hetken viihdy.

      Poista
  2. Kyllä teidän nyt kelpaa. Onnea uuteen kotiin! Toi keittiön sisäikkuna on lystikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klasu tykkää kun on oikeat keittiökamat. Vieläku sais kaasuliettä säädettyä kuumemmalle...

      Poista