tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uuden kämpän etsintää

Nyt kun uuden asujaimiston etsintä on toivon mukaan taas vaihteeksi päättynyt, ajattelin hieman avautua miten ärsyttävää se täällä Sydneyssä on.

Noh, vuokrakämppien tarjontaa on ihan mukavasti mutta laatu oli hyvin vaihteleva. Aloimme etsiä uutta kämppää mahdollisimman läheltä nykyistä sillä halusimme pysyä surffilaudankantomatkan päässä rannasta. Päävaatimuksena oli tarpeeksi tilaa meidän Suomesta kontissa matkaaville huonekaluillemme ja järkevä hinta. Lisäksi myös keittiön pitää olla järkevä eli sinne pitää mahtua kaksi ihmistä kokkaamaan ja kokolattiamattoja emme halunneet sillä ne ovat ällöttäviä.

Joo, ei...
Mutkia matkaan aiheuttivat monet seikat. Ilmoituksissa ei haluta jostain syystä ilmoittaa vuokra-asuntojen neliömääriä. Rankkasimme kuvien perusteella pienimmän näköiset loukot pois katsastettavien listoilta mutta muuten ainut tapa selvittää oliko kämppä liian pieni vai ei, oli rampata näytöissä. Näyttöpäivä on täällä lauantaina ja näytöt kestivät vartin verran eli samalle päivälle sai ahdettua ihan hyvän määrän näyttöjä kun etsimme lähialueelta.

Toinen ärsyttävyyden aiheuttaja oli kuvien laatu. Välillä kuvissa näkyy todella kivan, ison ja valoisan näköinen asunto johon on käytetty photaria ja kalansilmälinssiä ja todellisuudessa kämppä onkin pieni ja pimeä ja kaiken lisäksi käytännössä ikkunattomassa kellarissa! Välillä taas kuvia on vain tiskialtaasta ja kaikista oleellisista huoneista niin kuin olo-tai makuuhuoneesta on vain epämääräistä kuvausta sanoilla "spacious, enormous, oversized..." kun totuus on kaikkea muuta.

Kotoisaa ja valoisaa
Ainiin, oman mutkan matkaan tekee toki täkäläinen tapa ilmoittaa kämpän huonemäärään vain makuuhuoneet. Studio tarkoittaa yksiötä mutta yksi huone ja yksi kylppäriä saattaa sisältää myös ihan minkä tahansa kokoisen olohuoneen ja joko avokeittiön tai erillisen keittiön. Olohuonehhan ei selvästikkään ole oikea huone...  Niin ja tietty pitää olla jo tottunut siihen, että vuokra ilmoitetaan viikoissa ja se on suomalaisen mittakaavan mukaan täysin tähtitieteellinen. Haluatko vuokrata kolmion? No, maksa siitä 1150 dollaria VIIKOSSA! Haluatko pienen penthousen Bondilta? Halpaa kuin saippua, lähtee 1500 dollarilla viikossa. Tulevasta kämpästä maksamme vuokraa tuplasti sen mitä oma vuokralaisemme maksaa suurin piirtein saman kokoisesta lafkasta Kalliossa.

Agetit jotka kämppiä näyttivät olivat kiinteistökaisoja pahimmillaan. Niljakkaita pukuun pukeutuneita hyypiöitä jotka välillä tulevat vartin näyttöihin vartin myöhässä ja pahimmillaan jättävät kokonaan tulematta! Ehkä asuntojen myyminen on vain vuokraamista niin paljon parempi bisnes, että vuokraamiset voi jättää vasemmalla kädellä hoidettavaksi mutta silti kummastelen epäammattimaisuutta joidenkin agenttien kohdalla.

Oma ihanuutensa on myös asunnonhakupapereiden täyttäminen. Niihin halutaan työnantajan tiedot, henkilökohtaisia suosittelijoita, tiedot edeltävistä kämpistä, tiedot kaikenlaisesta maan ja taivaan välillä ja liitteeksi kaikki mahdollinen passinkopiosta sähkölaskuun millä voi todistaa a. asuvansa jossain b. saavansa palkkaa c. olevansa kuka väittää olevansa. Välillä näitä hakemuksia tehdään netitse, välillä paperilla. Itse preferoin tällä hetkellä paperia sillä nettiversion kaatuminen kuuden sivun täyttämisen jälkeen ei ole toivottavaa.

Kolme viikonloppua ja muutama viikonpäivä näytöissä meni. Ensimmäisen lauantaina myös satoi miellyttävästi kaatamalla ja tuuli niin, että puista irtosi sadan kilon oksia. Toisen lauantaina näytöt suoritti Klasu urheasti sateessa. Kahden viikon saldo oli kaksi potentiaalista mutta kallista kämppää. Kolmantena lauantaina alkoi viimein tuuri kääntyä mutta nyt joudumme vähän tinkimään rannan läheisyydestä. No, ehkä sen laudan kantaminen kasvattaa habaa ja luonnetta... Muutto odottaa kunhan kamppeet vapautuvat karanteenista eli lähiaikoina. Jee, pääsen sisustamaan!

Kuvei:
http://www.learnnc.org/lp/media/uploads/2007/10/img_1636.jpg
http://foodloversodyssey.typepad.com/.a/6a010536a07d60970b01156f61ace6970c-800wi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti