sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kylmää etelätuulta ja outoja liikennejärjestelyjä

Tällä viikolla talvi otti revanssin ja hyyti kaupungin kaksikymmenasteiseksi. Vasta sunnuntaina alkoi näkyä lämpöä jääpuikkojen lomassa ja tuuli kääntyi ihanasta jäävuorien läpi puhaltavasta etelätuulesta leppeäksi pohjoistuuleksi. Rantakelejä ei silti vieläkään ollut tiedossa vaikka jotkut hullut makasivat etupihamme rannalla bikineissä. Aina siellä muutama kaheli on "ottamassa aurinkoa" kun normaalit ihmiset hytisevät huppareissa ja nahkatakeissa.

Veteen ei ole mitään asiaa ilman märkäpukua ja itse jäin rannalle ruikuttamaan kun nenäni on ollut muutaman päivän epämiellyttävän tukkoinen. Klasu sen sijaan käytti lähirannan mahdollisuudet hyödyksi ja nappasi muutaman aallon.

Surffiduud
Rannalla näkee aina myös outoa jengiä. Tämäkin jäbä juoksi rantavedessä koko rannan mitan ja takaisin. Hidasta vauhtia. Onhan se hyvää liikuntaa...

Juoksujäbä
Nyt kun asumme Bondilla, olemme taas päässeet tutustumaan paikalliseen joukkoliikenteeseen. Bondille asti ei mene junaa vaan raiteet päättyvät Bondi Junctioniin, megaostarikeskuksen nurkille. Siitä eteenpäin joutuu menemään bussilla rannalle saakka. Syyksi raiteiden loppumiselle on kuulemma se, että jos juna tulisi rantaan asti, muuttuisi Bondi rikkaiden asuinalueeksi josta porvarit commuuttaisivat keskustaan. Öh, täällä ei kyllä ole varsinaisesti köyhillä nytkään mitään mahdollisuuksia asua joten logiikka ei täysin toimi.

Toinen vastaava ihmekuvio on junarata joka menee kyllä pohjoiseen mutta jota ei ole vedetty Manlyyn tai mihinkään muuallekkaan itäisille  pohjoisrannoille. Tähän taas syyksi sanottiin, että junan mukana tulee liikaa köyhiä. Vähän kuin Espoon metro tuo kaikki köyhät ja maahanmuuttajat heti Westendiin...

Sua tuijataan
Rannalla on kaikkia vaaroja
Taidekuvei
Surffaajia oli tänäänkin vedessä paljon
Keskustassa liikenne ruuhkautuu melko pahasti yhdeksän jälkeen, jolloin dösällä ei ole kaupunkiin enää mitään asiaa. Jos lähtee myöhemmin töihin, kannattaa ottaa ensin bussi Junctioniin ja siitä juna loppumatkaksi. Viikonloppuisinkin juna ja bussi on voittajan valinta, kun liikenne matelee etanan lailla Bondi Roadin mäkeä ylös.

333, nopeampi dösä
Sunnuntaina kävimme myös ensimmäistä kertaa testaamassa perinteistä Sunday Roastia. Sunnuntaipaahdos on anglokulttuurin perinteitä ja sen mukana tarjotaan täällä myös Yorkshire Puddingia millä ei ole vanukkaan kanssa mitään tekemistä vaan se on sisältä onttoa hötötaikinaa. Alkuruuaksi söin herkullisia ostereita valkoviinietikalla tai greipillä. Hienolta vaikuttava perinne, tätä pitää kokeilla vielä uudestaankin.

Osterit, nom nom
Toi knölli on Yorkshire Pudding. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti