tiistai 2. lokakuuta 2012

Kesäkämppä!

Terveisiä uudesta kämpästä! Muutimme viime viikonloppuna Bondille, sinikeltaiseen, noin satavuotiaaseen taloon jossa on noin kolme metriä huonekorkeutta ja näkymä rannalle. 

Ylin kerros, keskimmäinen ikkuna ja oikeanpuoleinen erkkeri ovat meidän (kuva netistä kun oli pimeetä ottaa oma)
22.kerros oli ihanteellinen sijainniltaan mutta siinä missä sijainnissa voitettiin, hävittiin kämppiksissä, elukoissa ja surffausmahdollisuuksissa. Siksipä päässäni alkoi jossain vaiheessa noin kuukausi pari sitten kyteä idea kesäkämpästä rannalla. Surffin ja työpaikan saavutettavuuden vuoksi vaihtoehdot rajautuivat käytännössä Manlyyn ja Bondiin. Manlyn plussia olisi ollut parempi surffi ja duunireissujen matkat olisi voinut tehdä lautalla. Miinuksiksi osoittautui kämppien huono tarjonta ja kova kilpailu. Klasu myös valitti, että Manlyssa asuu lähinnä sisäsiittoisen näköisiä ausseja.

Bondin plussiksi laskettakoon alueen eläväisyys ja kahvila-ja safkatarjonta. Miinusta olivat hankalat liikenneyhteydet, epämääräisempi surffi ja skiljoonat muut surffaajat. Bondi veti kuitenkin tällä kertaa pidemmän korren, koska löysimme lähestulkoon täydellisen kesäkämpän keskeltä rantakatua. Kämppä löytyi tällä kertaa Naamakirjasta. Suomalaiset Sydneyssä ryhmässä uusi kämppiksemme Arttu mainosti, että pariskunnalle olisi huone vapaana ja kun menimme vilkaisemaan kämppää, olin välittömästi ikkunoista aukeavan maiseman hypnotisoima. Ja mikä hienointa, kämpässä on erkkeri!!! Asun siis viimein erkkerillisessä kämpässä. Ainut ihanuutta vähän vähentävä asia on tosin se, että teknisesti ottaen erkkeri kuuluu Artun huoneeseen mutta ei nyt anneta sen häiritä asiaa. 

Näkymä erkkeristä. Bondi Beach. 
Näkymä keittiön ikkunasta. (Joo, en tajuu itekkään miks mun palmurannalla on tollane havupuu)
Laudat ja kengät paraatipaikalla huoneessa. 
Koska asumme rantakadulla, on matkaa veteen noin 100 metriä. Ensin täytyy mennä ovesta ulos, ylittää tie, kävellä nurtsialueen ja autojen ohi, alas rantaan portaita ja sitten viimeiset metrit pitkin hiekkaa ja tadaa, olet hyytävän kylmässä vedessä!

Ovesta ulos
Naapureina meillä on mm. Bavarian Bier Cafe, churroja myyvä kahvila, kiska ja hostelli. Viereisillä kaduilla on iso kasa ihania kahviloita koluttavaksi, surffiliikkeitä ja turistikrääsää kaupittelevia rytkykauppoja. Sisemmälle mennessä surffiliikkeet vaihtuvat luomusafkakaupoiksi, kosher-lihakauppiaiksi ja joogasalongeiksi.  Bondia asuttavat suomalaiset, ruotsalaiset, venäläiset ja juutalaiset. Kipaton mies on lauantaina vähemmäistössä pohjois-Bondilla ja moni kahvila on kosher-sertifioitu. Täältä löytyy myös venäläinen deli, ruotsalainen pitseria ja kauppa joka myy Marimekkoa ja suomalaista suklaata. Olemme siis hyvässä seurassa.

Pohjois-Bondia
Taidekuvausta
Yksi monista söpöistä taloista
PS. Uuden osoitteen saa kysymällä. En viitsi sitä laittaa blogiin, ettei hakukone ala löytää liikaa.

6 kommenttia :

  1. Pystyykö parikoilla skeittaamaan? Hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pysty :( Pitää käyttää consseja ja hankkii vanssit. (voih, kenkäshoppausta, tuskaa)

      Poista
  2. Hienon kämpän ootte metsästäneet! Minä juuri tänään harmittelin sitä, kuinka harvoin tulee mentyä rannalle vaikka se ihan vieressä onkin. Ehkä se johtuu siitä et meiltä ei ole suoraa merinäkymää, kun on pensaita välissä ja matala talo. Jotenkin sitä unohtaa tuon valtameren tuossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kävi munkki. En oo enne löytäny kämppää Feisbuukista :D Teidän puolella valtameressä taitaa olla enemmän haikaloja, voisin mennä rannalle mutta en uskatais veteen asti :D:D

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Are you looking to sell real estate? The sell my house privately on realestate.com.au process can work really well for private sellers.

    VastaaPoista