torstai 6. joulukuuta 2012

Uusi visiitti Melbourneen osa 1

Klasu pääsi Melbourneen konferenssiin joten pakkasin itsekkin lentolaukkuni ja lensin perjantaina monien listojen mukaan joko Australian toiseksi tai ensimmäiseksi asuttavimpaan kaupunkiin. Tämä oli nyt jo neljäs kertani siellä mutta kaksi ensimmäisen jälkeen olen käynyt vain työmatkoilla, joilla ei paljoa takseja ja toimistoja kummempia kerkeä näkemään. Yritinkin ottaa kaiken irti turisteilumahdollisuudesta ja hiippailin Fiztroyhin vintaasi-ja goottikauppoja tonkimaan Klasun vielä konffaillessa.

Hyvää joulua, Melbourne!

Melko kaamea koriste seinässä Fitzroyssa
Fitzroy on Melbournen Surry Hills kun taas viereinen Collingwood on enemmän Newtown-henkinen. Melbournen hipsterit ovat enemmän hip, parrat pidempiä ja viikset vielä ajamatta koska kuu ei ollut vielä vaihtunut. Vintaasikauppoja oli paljon mutta vaikka miten haluiaisin olla hyvä vintaasinshoppaaja, en taaskaan löytänyt yhtään mitään edes käyttökelpoiselta vaikuttavaa. Jotkut on selkeästi tarkoitettu ostamaan vain uusia vaatteita.

Sää Melbournessa on tunnetusti oikukas ja sain itsekkin sadekuuron niskaani vaikka edeltävän päivänä lämpöä oli ollut päälle 40 astetta! Perjantai oli kuitenkin selkeästi viileämpi, eli juuri sopiva kauppojen kiertelyyn.

Melbournessa on monia hienoja graffiteja

Myös Melbournessa on kiinakaupunki
Fitzroyn pääkatu on nimeltään Brunswick Street ja sen varrelta löytyy niin halpaa fiftarikamaa myyviä pikkukauppoja kuin kallista melbournelaista nuorta disaineriakin. Turistin ei kannata hämääntyä kadun alusta, sillä kaikki kaupat alkavat vasta noin kolmen korttelin päästä kadun alusta. Onneksi muistin tämän viime kerrasta enkä ihmetellyt mihin kaikki ihkun trendikäs on piilotettu.

Hodarit ovat trendikkäitä 
 Parasta hipsterikaupunginosissa ovat mielestäni kahvilat ja raflat, eikä Fitzroy tuota näiden suhteen pettymystä. Kaikkea söpöä kahviloista kasvisravintoloihin ja hodarirafloihin on tarjolla, tosin hinnat ovat aika samaa kuin Sydneyssäkin, eli kukkaro ei Melbournessa pääse yhtään helpommalla.

Kiva kämppä
Paloaseman Prometheus-muraali

5 kommenttia :

  1. Järkky toi vauva! Hrr... tulee vähän mieleen se Ally McBealin tanssiva vauva...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa vauvalla koristellussa talossa on/oli hyvä baari!

      Poista
    2. Siinä vauvassa on myös valo sisällä, jolloin näyttää entistäkin spookimmalta...

      Poista
    3. Hahaha! Ois pitäny mennä pimeellä kattoo :D On siinä vieläki baari mut oli päivällä kii.

      Poista