maanantai 17. joulukuuta 2012

Suomiviikonloppu

Viikonlopusta muodostuikin aika Suomi-painotteinen. Perjantaina päädyimme katsomaan Duudsoneita lämppäämässä Suicidal Tendenciesiä kun jäbä joka tunsi jäbän joka tunsi Duudsonit sanoi, että voi saada nimet ovelle. No, ainahan vanha jenkkipunkhevi kiinnostaa ja voihan niitä Duudsoneitakin tseggailla. Vetivät kyllä omaan makuuni vähän turhan brutaalin shoun tikanheittelyineen, nastoineen ja niitteineen. Eivät varmaan niitit pehvassa paljoa satu kun aussityttöset kehen niitattiin Sydneyn postikortteja eivät sen kummemmin huutaneet mutta ällöhköä touhua silti. SD oli kyllä hyvä.

Postikorttia pehvaan 
Suomelle lisää mainetta maailmalla
Päädyimme lopulta myös samoille jatkoille pohjaalaasten kanssa ja jutskasimme HP:n kanssa. Vaikutti mukavalta hepulta.

Sunnuntaina oli taas vuorossa Suomi-Sydney-seuran jouluristeily jonne olimme voittaneet liput Young Finns-itsenäisyyspäivän tapaamisessa. Tiedossa oli muutaman tunnin cruisailua pitkin satamaa eli näkymiä silloille, oopperatalolle ja kivoille, kalliille kämpille pohjoispuolella sekä suomalaista jouluruokaa. Safkat olivat todella hyviä ja järkkääjät olivat jopa paistaneet ruisleipää omin kätösin. Tarjolla oli myös lanttu-ja porkkanalaatikkoa, rosollia, kinkkua, lohta, salaattia ja keitettyjä perunoita. Laatikotkin olivat yllättävän ok nyt kun niitä söi kunnon tauon jälkeen ja rosolli aussipunajuurista oli suorastaan herkullista. Suomessa punajuurissa on mielestäni aina outo homeisa sivumaku niin en niistä pahemmin välitä mutta täällä sitä ei ole. Eri lajike?

Uljas aluksemme "Proclaim"
Joulukoristeluja

Purkkareita
Kaikkea jouluruokaa!
Kinkkua, laatikoita, rosollia, ruisleipää!

Ja tietty pipareita, joulutorttuja ja pullaa!
Sydneyssä on pienehkö mutta suht aktiivinen Young Finns-suomalaispoppoo joka kokoontuu aina joka kuun ensimmäinen torstai jossain baarissa. Olemme käyneet näissä tapaamisissa nyt vain sen yhden kerran kun itsenäisyyspäivän kunniaksi päätimme kerrankin suoriutua paikalle. Ihan hauskaa väkeä oli, osa asunut kauan, osa ihan vasta tulleita.

Nuoret suomalaiset ovat osajoukko Suomi-Sydney-seuran porukasta joka ainakin risteilyllä oli hieman iäkkäämmän puoleista. Moni oli muuttanut tänne jo aikoja sitten tai ihan lapsena. Lisäksi mukana oli aussivahvistuksia puolisoiden muodossa. Seura järkkää ilmeisesti ainakin välillä toimintaa ja joskus mukana on myös eestiläisiä, ainakin vappuna.

Young Finns-tapaamisissa käy myös hassuja Suomi-hangaroundeja, eli ausseja tai muita outoja jotka jostain syystä vain sattuvat rakastamaan suomalaista kulttuuria ja haluavat hengata suomalaisten kanssa. Osa näistä on tutustunut asiaan Children of Bodomin kautta, osa on taas ollut vaihdossa Nilsiällä ja pitää sitä maailman ensteks siisteimpänä paikkana.

Kaikki elementit kohdillaan: oopperatalo, Harbour Bridge, suomen lippu

MeriKlasu
Hahaa, taas se oopperatalo!

5 kommenttia :

  1. Hyvä meininki ja hienot tarjoilut. Tuli kauhea ruisleivänhimo! Hemmetti, kun pitää olla ainoa suomalainen täällä 350km säteellä ;D (On täällä ehkä muutama piilosuomalainen jossain...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi oli jostai ostellu ruisjauhot ja itte leiponu. En kyl tiiä, että mistä niitä vois sit shoppaa. Jostai terveyskaupasta varmaan.

      Poista
    2. Mä ostin ruisjauhoa täältä kerran sellaisesta 'leipäkone-leivontakaupasta' missä oli kaikenlaisia jauhosekoituksia. Kerran tein jopa karjalanpiirakoita! Varmaan terveyskaupoissa on kans, ei ees tullu mieleen, doh! Ehkä joskus ens talvena tekee mieli kuumentaa uuni taas, eli silloin sit leiväntekoon :-)

      Poista
    3. Joo, täälki alkaa olee lämpimämpää pikkuhiljaa (yli 25 :D). Siellä on varmaa melkosen kuuma :D

      Poista
  2. Haha, lol, Suomesta ei pääse eroon edes maailman toisella puolella. Mutta ette näytä kovin paljon yrittävänkään. Tervetuloa jouluksi Suomeen, täällä on -20 pakkasta!

    VastaaPoista