maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tapahtui pari viikkoa sitten eli roadtrippi Byron Bayhin

Pari viikkoa sitten otimme ilon irti Klasun viimeisistä lomapäivistä ja siskoni Kiran tänne saapumisesta ja lähdimme neljäksi päiväksi kohti pohjoista Byron Bayta. Aluksi tarkoitus oli vain hengailla Sydneyssä kun kerta Mardi Gras paraatikin oli lauantaille tiedossa mutta siskoni tulikin sen verran aikaisella lennolla ja Klasun työt olivat alkamassa seuraavan viikon tiistaina, että pikainen tilanteen uudelleen arviointi, joka otti huomioon myös koko viikonlopuksi luvatut sateet, sai meidät buukkaamaan pikaisesti auton ja paluulennot Brisbanesta. 

Reissu alkoikin sillä, että Klasu lähti hakemaan autoa ja siskoa lentokentältä. Ensimmäinen kohteemme oli Port Macquarie, Australian kolmas mannerkaupunki, josta olimme varanneet yösijan. Kaupungissa oli myös koalasairaala, museotalo, mukava hostelli ja yllätykseksemme myös muutama viinitila kaupungin ympärillä. On/off-kaatosade ei paljoa haitannut, eivätkä märät koalat haise pahalle. Ainakaan välimatkan päähän. Paikallisesta irkkubaarista sai edullisia ostereita ja fish and chipsit olivat hyviä. 
Roadtrippailu jatkuu japsiautoilla, tällä kertaa Toyota Corolla

Koalanpoika sairastaa, koalasairaala hellii

Koala jonka selkärangassa oli skolioosis

Sairaalan entisiä asukkeja
Biljardia hostellissa
Ostereita paikallispubissa
Kävimme aamulla tsiigailemassa Douglas valleyn viiniskeneä kun kerta sää näytti edelleen sateisen epävakaiselta, eikä biitseily onnistunut. Viiniähän voi hyvin nauttia sateellakin kunhan pysyy sisätiloissa, ettei se vety. Ensimmäinen viinitila oli kaupungin viinitilayhteisön pitämä historiallinen viinipaikka. Viinit olivat erikoisia ja oikein kelpoja ja hauska setä selitti meille mestan historiaa. Toinen katsastamamme tila oli kaupallisempi ravintola/viinitila, herkullisia viinejä sielläkin. 
Historiallinen arkunkansi mihin tilan perustaja oli raapustanut olleensa jumissa Pohjoisnavan jäissä
Nomnom
Illaksi ajoimme Byron bayhin. Matkan varrelle osui niin Big Banana kuin jättikatkarapukin. Klasu ei ollut banaanista kovin vaikuttunut, mutta pitää muistaa, että se on ensimmäinen "big"-itemi ja trendsetteri, eli koko annettakoon uraauurtajalle anteeksi. 

Isohko bansku
Suht iso katkarapu
Byron Bay osoittautui backpacker+surffipummi+hippikaupungiksi, kuumaksi ja kosteaksi sellaiseksi. Hostellimme oli mukava ja siellä oli maailman epänohevin japanilainen setä hoitamassa iltagrilliä (6 dollaria, hamppari ja sälää). Ilta meni seuraavan päivän suunnitelmien ja VB:n laittiversion parissa. 

Säiden jumalat suosivat matkalaisia ja saimme upean päivän Byronissa. Yö oli ollut tuskaisan kuuma mutta meri tunnetusti virkistää joten aamuksi oli buukattu surffia. Kira lähti kurssille, minä ja Klaus kävimme hakemassa vuorkalaudat. Siskoni ilmoitti olevansa "natural talent" surffaamisessa. Puolen päivän jälkeen kiipesimme majakkakukkulalle mistä oli upeat näkymät joka suuntaan. Näimme meressä myös delfiinejä! Yritin katsoa josko majakasta olisi korttia mutta korteissa oli vain yläosattomia hippityttöjä tai surffaavia kenguruita (sori Jenni :( ). 

Majakka ja turisti
Delffiinit
Maisemia
Kaukoitä
Illalla kävimme kivassa pienessä kalaraflassa ja terassibaarissa katselemassa yhtäkkiä puhjennutta kaatosadetta. Lentomme pois pohjoisesta oli Brisbanesta, mutta meillä oli vielä melkein kokonainen päivä aikaa. Kirjottelen siitä seuraavaksi...

3 kommenttia :

  1. Hee, how cool! Sitten kun kerään tarpeeks rahaa niin tullaan Paavon kanssa käymään, saas nähdä asutteko siellä enää siinä vaiheessa, opiskelijan on näköjään turha haaveilla matkailusta maailman toiselle puolelle. Mutta opiskelulaina, hmm.

    VastaaPoista
  2. Yläosattomia hippityttöjä majakoiden sijaan, en tajuu, kuka näitä postikorttiaiheita oikein valitsee????

    VastaaPoista