sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Parin viikon aikana tapahtunutta

En ole ollut blogaamatta hetkeen siksi, etteikö mitään olisi tapahtunut, vaan siksi, että on tapahtunut vähän liikaakin. Siskoni oli täällä pari viikkoa käymässä ja olemme käyneet sinä aikana Sydneys perusnähtävyyksien lisäksi Byron Bayssa, Blue Mountainsseilla ja Hunter valleyn viinitiloilla. Loppu aika onkin sitten mennyt töidenhakuun ja nyt uusimpana myös asunnon hakuun. Kämpässämme alkoi muutama viikko sitten onnettomien sattumien sarja joka huipentui massiiviseen vesivahinkoon. Nyt on siis uusi luukku hakusessa, jaettu tai oma.

Ennen tulvaa edelsi kylppärin oven irtoaminen saranoiltaan, sillä ovi oli liian turvonnut karmeihinsa ja saranoiden ruuvit liian lyhyet pitämään jatkuvasti ränkytettävän oven paikoillaan. Onneksi alakerrassa on toinen, ns. torakkasuihku. Ennen kuin ovi oli saatu korjattua, olimme myös päivän ilman lämmintä vettä sillä suihkut ovat ilmeisesti kaasulämmitteisiä ja lämmittävä liekki oli päässyt sammumaan.

Kunhan kylppärin ovi saatiin paikoilleen, ei kestänyt montakaan päivää ennekuin suihkun painava suihkuosa oli yöllä päässyt tippumaan, huitaisten samalla brittimallisen hanan päälle ja tippunut tukkimaan viemärin. Suihkussa on siis kaksi vipua, toisesta tulee kuumaa ja toisesta kylmää vettä ja hana menee päälle vipua alaspäin vääntämällä. Tälläistä ei Oraksen hanoilla olisi päässyt käymään mutta koska kaikki eivät ole hanateknologian huipulla, täyttyi amme yöllä vedellä ja lainehti yli, kastellen koko suihkun edustan ja valuen suihkun kattorakenteiden läpi suihkun alla olevaan keittiöön. Laineet saatiin kuivattua mutta nyt sähköt reistailevat joten uusi kämppä on melkoisen nopeasti löydyttävä. Näppärästi kaikki myös tapahtui juuri ennen kuin vuokraisäntämme lähti kolmeksi viikoksi Balille joogailemaan...

Seuraavalla kerralla kirjoittelen vähän mitä reissuissa näkyi. Minulla on nyt päivisin kaikki maailman aika kunnes työnhaku tärppää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti