maanantai 20. helmikuuta 2012

Sunnuntain lähialue-excu

Olimme sunnuntaina poikkeuksellisen touhukkaita ja kävimme katsastamassa läheistä New Townin kaupunginosaa. Siinä missä Surry Hills on Sydneyn Punavuori ja Redfern lähempänä Sydneyn Hakaniemiä/Taka-Töölö, on New Town Sydneyn Kallio. Tai oikeastaan täällä on useampi kalliomainen paikka, joten jaottelu on vähän vaikeaa.Lähialueella on myös Glebe ja Ultimo, joista Glebe on perheellisten porvarihippien paikka ja Ultimo sen jatke. Kaikki ovat mukavan näköisiä, suht rauhallisia ja täynnä entinisiä rafloja, kivoja kahviloita ja viktoriaanista rakennuskantaa. Surry Hills on eniten "posh", siellä on muutamia misukkatasonkin rafloja mutta kaikkia paikkoja yhdistää hipsterkansoitus, joogasalit ja vintaasikaupat. Kaikki ovat myös olleet aikaisemmin köyhien, abojen ja työväestön kaupunginosia, "tois puol rataa" kuin business district mutta kovaa vauhtia punavuoreutumassa.

Seinämaalaus
Hype
Gleben ja New Townin väliin jää myös University of Sydney, harrypottermaisine päärakennuksineen.  Tänne voisin mennä duunailemaan vähän väikkäriä ihan mielelläni. Kaavun kyllä tarvitsisi.

Tornissa Dumbledoren kämppä
Koska oli sunnuntai, oli myös halpojen hedelmien päivä, eli Paddy's Marketin sulkemistarjousten aika. Tori aukeaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona joten kaiken täytyy mennä. Paikalla oli aasialaisia myyjiä huutelemassa "one dolla, one dolla" ja aasialaisia tungeksimassa ja ostelemassa eksoottisia hedelmiä, sieniä ja vihanneksia. Itse haalin tarjousomenoita kilon, muutaman mangon, ananaksen, potaatteja ja limettejä, yhdeksällä ränkylällä. Nomnomnom. Olin myös fiksu ja kävin torirakennuksen yläkerran aasialaisessa supermarketissa jossa oli kuin olikin tattarijauhoja! Blinit, niitä ei voi enää estää.

One dolla! Only one dolla!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti