keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lähirantamme Coogee

Sydneyn tunnetuin, varmaan ainut tunnettu ranta, on tietenkin Bondi. Bondi on kuitenkin varsin kaukana meistä ja käytämme sitä lähinnä surffaukseen, mikä on autottomille aina haasteellinen operaatio kun laudat pitää kantaa joukkoliikennevälineyhdistelmissä rannalle ja takaisin.

Siispä silloin kun emme surffaa, on rantavalintamme Coogee. Se ei ole Sydneyn isoin, kuuluisin tai edes kaunein ranta. Hupsuin nimi sillä kyllä on, eikä haita ole näkynyt. Coogee ei kelpaa surffaamiseen, aallot murtuvat liian lähellä rantaa mutta rannalla löhöämiseen ja sivistävien muotilehtien lukemiseen se on ihanteellinen. Lisäksi Coogeelle menee suora dösä tästä meidän läheltä, vaihdoitta, mikä on tärkeää kun vaihtolippujen käsite on täällä päin palloa tuntematon.

Viimeksi kävimme grillailemassa itseämme, lihaahan emme grillaa (paitsi salaa puistossa), maanantaina. Ranta ei ole yleensä näin tyhjä, viikonloppuisin se on suorastaan täyteen ammuttu, mutta arkipäivisin normaalit ihmiset taitavat tehdä jotain työhenkistä puuhastelua.

Rantsuu

Oikea puoli rannasta
Vasen puoli rannasta
Maanantaina rannalla oli varsin maltilliset aallot. Välillä rantaan iskee sellaista vesimassaa, että siinä lentelevät niin kakarat kuin aikuisetkin sikin sokin ja bikineitä löytyy kilometrien päästä. Selllaisina päivinä on parasta pysytellä kuivalla maalla ja päällistellä yläosattomissa aurinkoa ottavia aussitsirbuloita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti