tiistai 3. syyskuuta 2013

Vaalit tulossa

Sillä aikaa kun Suomessa kohistaan Nokian viimeisistä käänteistä ja tämän unohduttua varmaan Madden tulevasta kakarasta, valmistaudutaan täällä puolella palloa sunnutaisiin vaaleihin. Olen tällä kertaa ihan iloinen, etten voi äänestää ja joudu ottamaan mitään puolta tämänkertaiseen soppaan minkä Labor ja kaverinsa Liberaalit ovat itselleen keittäneet.

Labor on viimeiset kuukaudet harrastanut suorastaan kepumaista selkäänpuukotusta ja epäsuosittu ex-pj Kevin Rudd syrjäytti vielä epäsuositumman Julia Gillardin puolueen johdosta ja on pääministeriöinyt viimeiset pari kuukautta vaihtelevalla menestyksellä. Hipit ja vassarit eivät tykkää kun Kevin yrittää esittää kovista ja hillitä venepakolaisia ja oikeistonatsit eivät tykkää kun talous on mukamas huono ja myös elinkustannukset muka kasvavat holtittomasti vaikka kumpikaan ei täysin pidä paikkaansa.

Ruddin vastapelurina taas häärää Tony "Mad Monk" Abbot, josta ei pidä kukaan, eivät edes liberaalien kannattajat mutta parempaakaan ei ole tähän hätään tarjolla. Kaikki varmaankin äänestävät libskuja ja odottavat, että suosikkipoika, liberaalien myöskin ex-pj Malcolm Turnbull tekee vallankaappauksen ja siirtää Tony-raukan autuaammille politiikkomaille, kirmaamaan Julian kanssa.

Niin joo, ja on täällä vielä jossain vihreäkin puolue, seksipuolue, wikileaks-puolue, kalastuspuolue, marijuanapuolue... näitä riittää. Vihreät nyt ovat noista ainoa joilla on mahiksia päästä mihinkään paikallisen keskustan ja kakkoskeskustan lisäksi. Keput hengaavat liberaalien seurassa ja vaikuttavat pääasiassa harmittomilta.

Kävi miten kävi toivoisin, että kumpikaan puolue ei kiristä viisumiehtoja ja verotkin saisivat mielellään pysyä matalahkoina. Joukkoliikenteen parantaminen taitaa olla toivoton tapaus.

Tony ja Kevin, ihqut


Kuva täältä: 
http://www.afr.com/p/national/personality_counts_so_let_hope_kev_BT4mKtjVum9LTwEod7O2CP

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti