maanantai 25. helmikuuta 2013

Uuden Etelä-Walesin viinejä

Viime perjantaina Hyde-parkissa oli viininmaistelumessut Uuden Etelä-Walesin (ja vähän Canberran) viineistä. Siellä sai viinilippuja vastaan maistella jos jonkinlaisia viinejä pikku teltoista, joita tilat olivat pystyttäneet. Viime vuonna saman tapahtuman aikoihin olimme vielä köyhiä ja työttömiä emmekä käyneet maistelemassa mitään mutta tänä vuonna otimme ruotsalaiset messiin ja kohti viinitelttoja kävi tie.

Tyhjät viinilippulaput, kaikki maisteltu
Suurin osa viineistä vaikutti olevan Hunter Valleystä ja joukossa oli pari tuttuakin tilaa missä olemme aiemmin käyneet. Hunter Valleyn lisäksi tiloja oli ainakin Orangesta, Mudgeesta, Canberrasta ja monesta pikku paikasta Sydneystä pohjoiseen.

Hunter Valley edustaa
Viinit olivat hyviä ja niitä sai ovelasti vähän vielä lisää maisteltavaksi jos hankki putelin jemmaan. En ole ihan varma antaisivatko Suomen alkoholilait järjestää vastaavaa tapahtumaa sillä viiniä sai juoda missä halusi alueen sisäpuolella ja viiniä sai ostaa suoraan teltoista rahaa tai luottokorttitietoja vastaan. Hyde Park taitaa tosin olla normaalisti alkoholiton alue ja väärässä paikassa juomisesta voi saada monen sadan dollarin sakot. Demarismista ei pääse eroon edes pallon väärällä puolella.

Nom nom, vinkkua

Blingiskumppateltta
Tälläisissä porvaritapahtumissa kivaa on myös safkan taso. Saimme "festarihampparit" kojusta jossa oli kaupan kahden todella hyvän raflan, Porteñon ja Bodegan posselta. Pulled pork ja waguy brisket toimivat hyvin valtaisan viinivalikoiman kanssa. 

Brisket eli naudan rintapala

Viinimessuista jäi käteen pari pulloa hyvää viiniä ja hinku lähteä katsastamaan Mudgeen ja Orangen seutu. Seuraava viinimesta mikä täältä päin tulee katsastettua taitaa kuitenkin olla Tasmania, tuo junttien ja tuholaisten saari kaukana kylmässä etelässä. 

3 kommenttia :

  1. Antavat Suomen alkoholilait myötä: Taste of Helsingissä oli samanlaista, ja vaikka nuo suosivat lippuja (varmaan rahalogistiikan takia), niin raakaa rahaakin vastaan sai juotavaa. Cateringin siellä hoitivat mm. Farang, Muru, Demo, yms. Sää taitaa olla Suomessa Ausseja haasteellisempi, mutta tuolloin viime vuonna sekin meni nappiin, kun oli aurinkoista ja lähes hellettä. :)

    VastaaPoista
  2. Tuolta siis sai myös pulloja ostettua mukaan. Se ei suomessa onnistu. Muistan kun Ruoka & Viini messuilla kyselin parilta viinin maahantuojalta, että saako heidän viinejä mistään niin vähän vaikeasti he vastasivat, että "No netistä saa tilattua, Alkon kanssa yritetään neuvotella..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka ankeaa! Laittaa miettimään, että kuinka tuollainen markkinointi kannattaa ennen kuin voi edes myydä asiakkaille?

      Poista