tiistai 2. heinäkuuta 2013

Talvimussutusta

Viikon kestäny sadekausi loppui ja aurinko toi mukanaan kylmät yöt. Sydney talvi ei välttämättä kuulosta kummoiselta Suomen talveen tottuneille, sillä ongelma ei ole se, että ulkona on kylmää vaan että sisällä on. Todella kylmää. Kylmempää kuin ulkona.

Kuvitelkaapa teille sisälle tuo sama lämpö kuin ulos 
Selitys tähän on talojen puutteellinen (lue: olematon) eristys, yksinkertaiset ikkunat joissa ei ole mitään tiivisteitä ja keskuslämmityksen puute. Mitenkään poikkeuksellinen tämä tilanne ei ole vaan melkein joka ikinen aussiraukka palelee, kuka enemmän, kuka vähemmän. Enemmän varmaankin ne, joiden kämppä on vanha rohjo kun meidän on vanha mutta ei ihan niin rohjo. Joo, onhan meillä pari tehotonta irtopatteria mutta tuhansien dollarien sähkölasku ei myöskään lämmitä mieltä sen enempää kuin huono patterikaan.

Kateellisena kuulin, että joissain taloissa on mahdollisuus kaasulämmitykseen mutta jostain syystä meidän kämpässämme ei, vaikka kaasuliesi-ja uuni täältä löytyvätkin. Myös suihkun vesi lämpenee ilmeisesti kaasulla ja sen melko pieni varaaja aiheuttaa välillä ikäviä yllätyksiä kuumaan suihkuun himoavalle. Ehkä tämä on vuorkanantajan juoni jolla saadaan asukkaat säästämään vettä kun se kylmenee hetkessä? Kaasulämmitin olisi edullinen ja ilmeisesti tehokas, toisin kuin irtopatterin jonka lämpö haihtuu hetkessä katonrajaan. No, onpahan yläkerran naapureille lattialämmitys.

Koska minusta on kivaa hengata kämpässä jossain muuallakin kuin sohvalla filtin alla, otin kovemmat aseet käyttöön kylmyyden vastaisessa taistelussa. Vaikka tällä ei tyylipisteitä ehkä voiteta, niin hetkeäkään en vuoden parasta ostosta ole katunut. Aikuisten potkupuku, Australian talven kaikkien palelevien sankari!

Tadaa!

4 kommenttia :

  1. Mie oon aina sanonu, että Suomessa on ainakin se hyvä puoli että siellä on sisällä lämmin! Totta joka sana ja mahtava puku, mulle kans!! VIHAAN tätä palelemista.... Melbournessa on varmaan asiat paremmmin?? HA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, en ees halua ajatella Melbournea. Tehä asutte käytännössä Antartiksella. :) Miten sielä on lähtenyt sujumaan?

      Poista
    2. Noo älä ny oo tollanen;D Ei olla vielä siellä kun täällä "inhimillisissä olosuhteissa" vielä tää ja ens viikko! Sit se on menoa.. Mistä ostit muuten ton puvun? Mietin jos survosin tuon alle semmosen sähkösen lämpöpeiton tohon keskivartalolle voisin EHKÄ selvitä hengissä Melbussa;D hahahah vielä naurattaa...

      Poista
    3. Asokselta tilasin, nopea kuljetus ja noita oli alessa. Kandee tsekkaa, on hyvä.

      Poista