maanantai 2. kesäkuuta 2014

Vähän politiikkaa

EU-vaalit tulivat ja menivät, äänestyspaikka oli Canberrassa ja EU kovin kaukana joten kiinnostukseni ei ollut kovinkaan valtaisa. Täällä sen sijaan kohistaan kovasti Hullun Munkin (aka Tony Abbott) ensimmäisen hallituksen ensimmäisestä budjetista joka lupailee leikkauksia valtion virkoihin ja maksuja terveydenhuoltoon. Itseäni kiinnostaa eniten yliopistomaksuihin suunnitellut muutokset mutta niistä ei ole vielä tietoa kovinkaan kummoisesti. Perustutkinto-opiskelijat pelkäävät, että maksut kasvavat ja lainaa pitää ottaa enemmän, ameriikan malliin. Siitä, miten uusi budjetti vaikuttaa jatko-opiskelijoihin ei ole vielä mitään tietoa.

Abbottin hallitus myös nohevasti kumosi edeltävän hallituksen hiiliverot mutta en tiedä vähentääkö se sähkölaskua senttiäkään. Ympäristöjärjestöt sen sijaan ovat helisemässä niin ilmastonmuutoksen kieltämisen, valliriutan tuhoamisen kuin aarniometsien mahdollisten hakkuiden takia. Naamakirjani fiidi täyttyy erilaisista mielenosoituskutsuista, vihaisista blogikirjoituksista ja muista angstin purkauksista.

Maahanmuuttajana, joka ei saa äänestää, en ole ihan varma miten asiaan pitäisi suhtautua. Suomalainen politiikka ei enää kovin paljoa kiinnosta. Kepu siellä kuitenkin kohta taas voittaa. Mutta voinko mussuttaa sellaisen maan hallituksesta, jonka valintaan en ole mitenkään vaikuttanut enkä vielä moneen vuoteen pysty vaikuttamaan? Oliko viime vaaleissa edes hyviä vaihtoehtoja? Johtuuko huono hallitus pakkoäänestyksestä kun politiikkaa ymmärtämättömätkin äänestävät? Onko päätöksillä mitään väliä kun seuraavaan hallitukseen on alle kolme vuotta ja hallitukset tuppaavat kumoamaan edeltäjiensä päätöksiä..?


1 kommentti :

  1. Totta kai voit mussuttaa. Silloin ei saa mussuttaa, jos olisi voinut äänestää, mutta jätti äänestämättä. Mutta äänioikeudettomalla mussuttaminen äänioikeutetuille kavereille on se vaikuttamiskeino.

    Muihin kyssäreihin voisit vaikka koittaa vastata itse täällä blogissa, mua ainakin kiinnostaisi. ;)

    VastaaPoista