perjantai 28. syyskuuta 2012

Port Douglas eli aurinkolomaa Ausseissa, osa 1

Kun Sydneyssä talvi vielä vetelee viimeisiään, kaikki aurinkoa himoavat aussit suuntaavat kohti (epäloogisesti) kohti pohjoista. Cairns ja Pohjois-Queensland ovat lopputalvesta parhaimmillaan kun ilma on jo trooppisen lämmintä mutta kuukausia kestävä monsuuni ei ole vielä alkanut. Sinne hoidimme omatkin kalmankalpeat nahkamme viettämään Klasun kolmekymppistymistä. Port Douglas on Cairns eläkeläisille, eli yhtälailla lähellä Valliriuttaa mutta ei täpötäynnä dokaavia backpackerteinejä Saksasta. Ihanteellinen paikka meille siis. Lensimme Cairnssiin Jetstarilla mikä oli halpallennoksi ihan siedettävä ja matkasimme pikkubussilla noin tunnin verran Port Douglasiin. Olimme valinneet hotelliksemme tai resortiksemme Pink Flamingo-nimisen mestan mikä oli sekä Lonely Planetin "our pick" eli salee hyvä, että myös monessa paikkaa erittäin kehuttu. Valinta osoittautui erinomaiseksi. Pink Flamingoa pitää saksalainen naispariskunta ja kaikki on saksalaisella tarkkuudella täsmälleen viimeisen päälle mietitty ja todella hienosti sisustettu. Suosittelen mestaa erittäin lämpimästi kenelle tahansa.
Sänkymme Pink Flamingossa
Ensimmäisenä iltana suuntasimme kaupungille metsästämään illallista. Noin puolessa välissä 1,5 kilometrin matkaa Flamingolta keskustaan huomasimme tien varressa jotain outoa. Meitä vastaan käveli miespariskunta joka huomasi saman outouden kävellessään vastakkaisesta suunnassa. Tien vieressä lojui suunnaton, liioittelematta ainakin 2,5 metriä pitkä KÄÄRME! Toinen miehistä sanoi käärmeen olevan joko vaaraton python tai mahdollisesti tappavan myrkyllinen taipan mutta ei ollut satavarma kumpi käärme oli kyseessä. Itse kiersimme käärmeen melko kaukaa mutta kunnon turisteina räpsimme siitä muutaman kuvan jotka mielestämme todistivat käärmeen olevan nimenomaan Carpet Python joka syö lähinnä rottia, eikä taipan mikä tappaa talossa ja puutarhassa.
Kärmes
Käärmesätkystä toivottuamme pääsimme vihdoin pääkadulle. Port Douglasissa on oikeastaan yksi katu minkä varressa on kaikki. Muutama ravintola on sivukaduilla mutta pääasiassa kaikki liikkeet ja raflat keskittyvät pääkaudulle. Söimme hyvän pubi-illallisen ja menimme suht ajoissa nukkumaan sillä perjantaina oli tiedossa valliriuttareissu. Pink Flamingo oli jättänyt meille hyvän korillisen aamiaiskamoja aikaista herätystä ennakoiden.


Aamupalatarpeet levällään
Valliriuttojen tutkailuun olimme varanneet sukellus-ja snorklausreissun Calypso-nimisellä laivalla. Sukellus oli introsukellus eli samanlainen "ei tartte osaa mitään"-sukellus kuin minkä teimme häämatkalla Meksikossakin. Tällä kertaa sukeltaminen alkoi tuntua ensikauhun jälkeen jo ihan mukavalta mutta oli hyvä idea sukeltaa kaksi tankkia sillä ensimmäine sukellus meni taas totutteluun ja kalojen tsiigailu jäi vähän vähemmälle. Toisella kerralla olo oli rennompi ja kalojakin pystyi tuijaamaan.

Kalkkilaivan kapteeni valmiina lähtöön
Uljas Calypso (comic sans aarhg)

Happitankit valmiina 
Maisemia sataman läheltä

Klasu viettää makeaa elämää 
Snorklaajia ja riuttaa
Hassua kyllä hienoimmat kalabongaukset teimme vasta sukeltamisen jälkeen kolmannessa paikassa missä päätimme, että oli tullut snorklauksen vuoro. Snorklatessa näki melkein paremmin kun koko hommaan osasi suhtautua rennommin. Jossain vaiheessa näköpiirin ui astetta jännittävämpi kala. Meinasin hörpätä vähän merivettä kun hihkaisin Klasulle, että ihan vieressä ui HAI. Kyseessä oli melko pieni valkoevähai josta minulla ei ole omaa kuvaa kun "vedenpitävä" kamerani vuoti jo Uudessa-Seelannissa. Näimme myös rauskuja, kaikki muut maailman korallikalat ja minä bongasin myös supermyrkyllisen kivikalan (tai sitten liikkuvan kiven) sukeltaessa noin viiden metrin syvyydessä.

Loppuilta meni grillatessa surf&turf-hengessä vähän kaikkea. Hotlalla oli myös "honour bar" eli baari mihin sai itse maksaa Coronansa. Hieno konsepti tämä.

Baarimikko/baarin asiakas

Kaikki ruoka on grillattava!
Lauantaina aviomieheni täytti pyöreitä vuosia ja juhlistimme sitä ensin grillaamalla aamupalaksi hodareita, juomalla Mötikkää ja tekemällä päivällä ei-mitään eli lähinnä makaamalla Neljän mailin rannalla ja lisäilemällä aurinkorasvaa.

Taidekuvia kukista hotlalla

Mötikkä mk.
Allas ja paras aamupalapaikka eli baari ja grillikatos
Port Douglasin upea Neljän mailin ranta
Iltapäivästä siirryimme sataman baariin nautiskelemaan eksoottisista drinkeistä ja auringonlaskusta. Lämpimissä paikoissa ns. tyttöjen drinkit kuulemma sopivat myös miehille. Auringon laskettua menimme Harrison´s nimiseen hyvään raflaan testailemaan Port Douglasin ruokaskeneä. Oli hyvää, suosittelen tätäkin mestaa.

Satama-altaassa vaani siipisimppu
Pina Colada, nom nom

Klaus vs. kuningasravun jalka

2 kommenttia :

  1. Karsee toi Comic Sans... sitä lukuunottamatta kuulostaa aika onnistuneelta reissulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Style, eiks ookki. Lisä Comic Sanssia maailmaan!

      Poista