maanantai 17. syyskuuta 2012

Kaulattomia miehiä hyppimässä kasaan

Rugby, tuo hieno laji mitä myös jalkapalloksi täällä päin kutsutaan vaikka siinä ei potkita jaloilla, eikä edes käytetä palloa vaan omituista suikulaa. Footyä Rugby League-säännöillä pelataan lähinnä itärannikolla. Länsirannikolla pelataan aussifutista eli Aussie Rulesia, jossa perusidea on sama mutta jotain eroja löytyy. Toisaalta, kukapa siitä välittää kun kaikki ihmiset asuvat itärannikolla. Lisäksi on myös Rugby Union, jossa on taas eri säännöt ja sitä pelataan maailmanlaajuisesti tai lähinnä Englannin, Uuden-Seelannin, Australian, muun brittivaikutteisen maailman ja Ranskan kesken. Ilmeisesti myös galleilla on taipumusta urheilulliseen väkivaltaisuuteen, eikä ainoastaan steroideilla tehostettuun pyöräilyyn.

Illan pelissä olivat vastakkain South Sydney Rabbitohs ja Canberra Raiders. Redfernissä ekotalossa asuneina ja koska kaverimme Chris kannattaa myös South Sydneytä, oli Rabbitohs oli myös meille luonnollinen valinta. Russel Crowe osaomistaa joukkuetta ja logona on pupu. Eli ensteks paras. Canberralaiset olivat jotain luuserifeikkiviikinkejä ja vielä Canberrasta, Australian eniten keskimääräistä ankeaa suomalaiskaupunkia muistuttavasta kaupungista. Hyiyök niille.

Peli pelattiin ANZ-areenalla Olympic Parkissa ja mukavasti juna sinne ja takaisin oli ilmainen kun oli menossa katsomaan peliä. Olympic Park on se mesta missä myös Soundwave oli viime kesänä mutta ei tässä stadionissa.

Ennen peliä käväisimme merchandise-kojulla hankkimassa minulle uskottavan fanituskaulaliinan ja molemmilla snäkkiä eli maggaraa tikun nokassa.

Corndog ennen peliä
Peli alkoi hoilotuksella ja tulipatsailla. Molemmat joukkueet tulivat kentälle oman laulunsa saattelemina maskotit etunenässä. Rabbitohseilla se oli yllättäen jänis, Raidersseilla viikinki.
Joku tsiksi lauloi U2:sta päin honkia
Hyvä hyvä hyvä me, hyvä meidän joukkue!
Canberran kannattajat olivat vaaleanvihreissä kun taas pupujussitiimin kannattajakunta, joka oli myös selkeästi enemmistössä, oli punatummanvihreissä tai erilaisissa pupulogoisissa paidoissa. Canberran kannattajat oli myös tietenkin sijoitettu omiin blokkeihinsa. Valitettavasti satuimme osumaan yhden sellaisen blokin lähelle joten naapurit hurrasivat väärissä kohdissa peliä.
Peli alkaa!
Canberran kannattajia vaaleanvihreissään
Daily Scrum
Raiderssit aloittivat aika vahvan näköisesti mutta Rabbitohsit saivat nopeasti pelistä kiinni ja alkoivat aika lailla dominoida. Jossain vaiheessa näytti pahasti siltä, että Raiderssit saattaisivat jopa tasoittaa mutta Pupuliinit repivät nopeasti piste-eroa suuremmaksi ja Raiderssit tulivat melkolailla murskatuiksi toisen puoliajan alussa. Lopputilanteeksi tuli 38-16 ja Canberran feikkiviikingit saivat lähtöpassit jatkopeleistä.

Ei mee Raidersseilla hyvin
Fanikaulaliina kuuluu asiaan

Jee, pisteitä!
Tästä seuraavaksi jatkuu: Glory glory to South Sydney
Voitto Rabbitohseille. Hurra!
Rubgyä oli hauska käydä katsomassa vaikka aika häijyn näköisiä taklauksia tehtiinkin välillä. Tässä pelissä ei kukaan kuitenkaan edes vuotanut verta, eli aika sivistynyttä meininkiä oli. Seuraavaksi Rabbitohs joutuu pelaamaan Bulldogseja vastaan ja se peli ratkaisee pääsevätkö Puput finaaliin. Toivottavasti pääsevät vaikka me emme sitä pääsisikään katsomaan kun liput on jo ennakkoon loppuun myyty. Höh. Voi olla, että lupaava rugbyhuligaani ura tyssää tähän ja joudumme odottamaan ensi vuotta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti