torstai 13. syyskuuta 2012

Pimeällä puolella

Pohjois-Sydney on etelän asukkien mielestä se Pimeä Puoli, josta on parasta pysyä poissa. Valitettavasti poissapysyminen on vaikeaa kun siellä on niin upeita rantoja joilla voi ainakin yrittää surffata. Aaltojen olemassaolo ei tosin ole tähän mennessä osunut kovin hyvin yksiin surffilautojen mukanaoloon mutta sai siellä ainakin tukan kasteltua vaikka aaltoja ei huvittanutkaan murtua järkevästi.

Chris ja Shelma olivat kivoja ja tulivat Narraweenasta asti hakemaan meidät kaupunkilaiset. Laudat sidottiin kiinni auton kattotelineisiin ja matka kohti pohjoista. Testasimme uudemman kerran Mona Valen surffia. Menestys ei ollut juurikaan edellistä kokeilua parempi mutta päivä oli lämmin ja rannalla on kiva hengailla vaikka aallot eivät juuri suosineetkaan.


Wax on
Kyllä sieltä tulee se yks aalto! Kun vaan odottaa. Ja odottaa. 
Surffaus on melko kaksijakoista. Ensin nähdään hirveä vaiva, että pääsee tarpeeksi kauas rannasta, juuri oikeaan murtumiskohtaan. Sen jälkeen venaillaan sitä yhtä aaltoa minkä olettaa kuljettavan hyvin ja väärästä valinnasta sakotetaan. Surffaaja joutuu melomaan takaisin sinne missä ennen venasi joka ei yleensä ole aivan niin yksinkertaista kun miltä hyvät surffaajat saavat sen näyttämään. Ja taas venttaillaan.

Mona Vale, kaunis ja autio
Laudat takaisin katolle. Vain snadisti kiikkerä ratkaisu

Vietimme grilliyön Shelman uudella kämpällä. Sunnuntai valkeni lähestulkoon helteisenä vaikka sääennuste oli luvannut normaalia, vain vähän päälle pariakymmentä astetta. Kävimme kahvila-aamupalalla Dee Whylla ja tuijottelemassa merelle näköalakukkulalta. Laiska sunnuntai, paras sunnuntai. Pohjoisrannoilla hengailu on kuin lähtisi lomalle. Aika hidastuu, ihmiset puhuvat sankemmalla aksentilla ja turistit katoavat näkyvistä. Nukkumalähiöt ovat kai kaikkialla maailmassa samanlaisia, täällä niistä parhaimmat vain ovat upean rannan vieressä.

Dee Why. Emme surffanneet täällä. Siellä oli kisa käynnissä. 
Ranskalainen paahtoleipä. Kyllä ne ranskalaiset tietää. 
Kaukana Mona Vale, lähempänä muita rantoja. Alas melkoinen pudotus.


1 kommentti :

  1. "Grilliyö" kuulostaa just hyvältä.

    Heitin sullekin tunnustuksen: http://salamanteri.net/georgia/2012/09/tunnustuksia/

    VastaaPoista