keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Minun Sydneyni

Joku voisi kuvitella, että olen vain katsellut telkkaa viimeiset pari viikkoa ja unohtanut sen takia blogata. Asia ei kuitenkaan ole näin. Olen minä tehnyt vähän muutakin esimerkiksi etsinyt raivoisasti töitä ja katsellut tietokoneelta Dexteriä. Lisäksi olen käynyt nyrkkeilemässä ja potkunyrkkeilemeässä salilla tässä ihan lähellä. Mitään kovin ihmeellistä muuta ei ole vielä tapahtunut, mikään ei varsinaisesti etene vaan status quo jatkuu. Vain hartialihakset kasvavat kovaa vauhtia.

Olemme me sentäs jotain tehneet, esimerkiksi käyneet pari kertaa elokuvissa, katsomassa Avengerssit ja Titanicin 3D:nä. Avengers oli hyvä, minä tykkäsin. Titanic 3D oli sama kuin Titanic kymmenen vuotta sitten. Menimme katsomaan sen kun ex-kämppiksemme Rohan ei ollut yllätykseksemme ja ihmetykseksemme koskaan nähnyt Titanickia. Vietimme Rohanin ja Shelman kanssa Thaitanic-illan, eli thairuokaa ja Titanic, oli mukavaa.

Siskoni toivoi, että selventäisin asuinpaikkaamme joten väsersin huvikseni "Annan Sydney"-kartan missä hi-tech-paintilla on merkattu oleellisimmat paikat eli meidän hima ja ne paikat missä tulee käytyä. Poikkeuksellisesti kuvan voi klikata isommaksi, että tuherrukset näkyvät kunnolla. Toivottavasti saatte selvää. Vinkki: jos bloggeri kenkkuilee, eikä suostu suurentamaan kuvaa, avaa kuva uuteen tabiin, niin johan näkyy. 


Meitsin Sydney



Pohjois-Sydneyssä, eli Pimeällä Puolella on loput niistä firmoista, mitkä eivät sijaitse CBD eli Central Business Districtillä. Muuta siellä ei oikein ole, lähiöitä ja lapsiperheitä. Länteen mennessä tulee vastaan ensin lähiöitä lähiöiden jälkeen ja sitten Sinivuoret. Sielläkään ei ole mitään kovin mielenkiintoista.

Turistit parveilevat CBD:n ympäristössä, Darling Harbourissa (IMAX ja huvituksia) tai Cirqular Quayssa (Oopperatalo, satama, The Rocks missä turistikauppoja). Me asumme aivan Surry Hillssin loppukulmauksessa. En ole varma lasketaanko tätä mihin kaupunginosaan, postiosoitteemme on vain Sydney. Aivan vieressä on keltaisella merkitty Chinatown. Elämme täällä aasialaisten keskellä ja ihan hyvä niin kunhan eivät kokkaa mitään kamalan hajuista. Lähin leffateatteri on Kiinakaupungissa Yrjönkadulla, samoin lähin Colesimme on World Centerissä, kahden korttelin päässä.

Punaisella merkitty Surry Hills ja mustalla merkitty Darlinghurst ovat kivoja kaupunginosia täynnä ihkuja kahviloita, kalliita vintaasiliikkeitä ja rafloja. Surry Hills on hipsterimpi kun taas Darlinghurst on homokaupunginosa mutta raja on mielestäni vähän liukuva. Paras ruokakauppa Thomas Dux Grocer josta saa aina paljon maistiaisia ja uudempi löytömme, paras lihakauppa Hudson Meats, sijaitsevat molemmat Crown Streetillä. Merkkasin nekin karttaan. Nyrkkeilysali jää juuri punaisen rinkulan alle, mutta se on ihan meidän kämpän vieressä, korttelin matka. (Tämä saattoi vaikuttaa hieman uuden kämpän sijaintiin...)

Vihreällä on puolestaan merkitty vieläkin hipsterimmät ja trendikkäämmät Redfern ja Newtown. Newtownissa vintaasi on halvempaa ja kahviloita löytyy paljon. Redfern on rähjäisempi, siellä asuu vielä aboriginaaleja ja köyhiä. Ekotalo sijaitsee aivan Redfernin ja Surry Hillsin vaihtumiskohdassa mutta siellä ei pian asu enää ketään välttämättä koska omistaja on laittanut hometalon myyntiin.

Merkkasin karttaan myös surffirantamme Bondin ja lekottelurantamme Coogeen. Nyt kun talvi tulee, ei rannoilla ole tullut hetkeen pahemmin hengattua. Kartasta voi stalkkailla myös Klasua, sillä merkkasin siihen  Klasun vakkaritoimisto Pyrmontissa ja Klasun toimittajan toimiston Manlyssä. Tai no, merkkasin koko Manlyn. Jossain siellä se on. Myös Klasun suosikkiolutpubi The Local Taphouse on merkattu suurin piirtein lähestulkoon oikeaan kohtaan.

1 kommentti :