maanantai 30. tammikuuta 2012

Chalmers street ecohouse, eli missä asumme

Tällä kertaa esittelyssä nykyinen majapaikkamme, ekotalo Chalmers Streetillä, Redfernin kaupunninosassa. Tervetuloa!

Sisään vaan!

Ovi on vähän piilossa pihakasvin takana mutta kyllä sen löytää kun tietää mistä etsiä. Ekotalo-kyltti ovella on hyvä tunnusmerkki.

Oooommmm, ekotalooooom

Talo on reippaasti yli sata vuotta vanha kuten lähestulkoon kaikki muutkin asuinalueet täällä Sydneyn keskustan läheisissä kaupunginosissa. Viktoriaanisuudella siis mennään. Sisustukseen kuuluu kaikkea hauskaa roinaa jonka siivoamisesta vastaa maanantaisin täällä käyvä aasialaissiivoojapoppoo. He myös imuroivat yläkerrosten käytävien kokolattiamatot. Joo, täällä on sellaiset. Kauniin beiget. Alakerrassa ei onneksi harrasteta, keittiö on mattovapaa.

Arkku ja koristeita

Lisää koristeroinaa
Keittiömme, jossa Klasu kokkaa intialaista kasvisrisottojutskaa. Keittiö on muuten hyvän kokoinen ja ihan sopivast varusteltu, mitä nyt jääkaappi välillä pursuilee kun sinne tungetaan 7-10 hengen sapuskat ja kunnon iso kattila uupuu. Ikkunasta näkyy sisäpihalle, missä välillä majailee vuokraisännän auto, surffilaudat, toinen wc, kasa kasveja ja fillareita sekä ennen myös kanakoppi mutta kanat ovat siirtyneet nyt kaikki toiseen ekotaloon. Snif.

Keittiö 
Keittiöstä matkamme vie kohti toista kerrosta. Alakerrassa on keittiön lisäksi myös "olohuone"-tila ja kaksi makuuhuonetta. Tai toisesta makuuhuoneesta tulee vielä joku päivä pieni joogasali, mutta se päivä ei ole vielä koittanut. Nyt siellä kämppää kaksi saksalaista kundia ja toisessa huonessa uusi tytsy, ilmeisesti hänkin saksan suunnalta.

Koristeellista käytävää
Portaiden yläpäässä odottaakin wc kylpyammeella sekä neljä huonetta, joista paras on meidän! Tämä on nimittäin parvekkeellinen ja varmaan suurin myös. Meillä on talon puolesta isohko sänky, lipasto, paljon kaappeja, pikkukaappi meikeilleni sekä yöpöydät, eli säilytystilaa riittää hyvin ja silti tänne voisi vielä mahduttaa vaikkapa pienen sohvan... Lipasto toimii tällä hetkellä kenkävitriininä parikoille ja melissoille, kuvassa tosin eri nurkkaus huoneesta, se siistimpi.

Siisti osa huonetta
Vasemmalla näkyy toinen parvekkeelle johtavista ovista. Parveke on siis koko huoneen levyinen ja ihana takorautakaiteinen. Parvekkeella myös kasvaa ainakin appelsiini ja pari muuta kasvia, jotai pitää muistaa kastella nyt kun ilma on hetken aikaa ollu vähän kuivempaa.
Kasveja parvekkeella
Tähänastisen asumisen plussia ja miinuksia: 
Plussat: 
  • Kämppikset, kiva tutustua ihmisiin vieraalla maalla 
  • Iso huone
  • Hyvä sijainti, keskustaan kävelymatka 
  • Hyvät kalusteet ja varusteet keittiössä 
  • Vuorkaisäntä pitää ilmaisia joogatunteja maanantaiaamuisin
  • Kasvisruoka pitää hoikkana 
  • Liikenneyhteydet 
  • Kierrätys, tekee pahaa kun muualla kaikki vain menee samaan roskiin, meillä on komposti
Miinukset:
  • Kämppikset, olisi kiva pitää keittiö ja kylppärit täysin itsellään
  • Vuokra, ei ole kauhean halpaa tämä 
  • Kaukana Bondista joka taitaa olla järkevin surffiranta, ei ole kiva kantaa lautoja juna+bussia 
  • Kasvisruoka kun ihania luomukanoja -ja possujakin olisi tarjolla 
  • Satunnaiset elukat, ekotalossa ei myrkytetä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti