torstai 26. tammikuuta 2012

Australia-päivän säpinät

Hyvää Australia-päivää kaikille! 26. tammikuuta on tietenkin se päivä kun ensimmäiset brittiasukkaat laivautuivat Sydney Coveen. Abot taitavat tästä vähän mussuttaa mutta emme antaneet sen häiritä vaan aloitimme Australia Dayn vieton perinteiseen australialaiseen surffityyliin. Yritimme uudemman kerran Maroubraa, kun surf forecasti väitti hyvää surffia mutta pipariksi meni. Aallot olivat edelleen mahdottomia. Juuri kun luovutimme, pärähti haivaroitus soimaan! Surffari oli nähnyt hain, muut surffaajat rantautuivat vikkelään ja surf rescue lähti ajamaan haita pois. Ei ilmeisesti mennyt kuin Strömsössä, sillä haita hätyyteltiin kauan ja varoitus soitettiin monta kertaa. Emme tosin nähneet evän evää ja surffaritkin näyttivät maistelemattomilta siinä vaiheessa kun suuntasimme kohti bussia.

Varsinaista hippaloa lähdimme viettämään The Rocksiin ja Darling Harbouriin. Rocksissa oli ilmaiskonsertteja, joten suuntasimme sinne ensin. Ohjelmaan kuului myös purjelaivoja, mutta  heti kun laivat tulivat kuvausetäisyydelle, taivaat aukenivat ja kastuimme. Onneksi kesä kuivaa minkä kastelee.

Sade yllätti turistit
Kävimme vähän kuuntelemassa paria musikanttia; indiefolkki ja indiecountry olivat hyvin edustettuina. Myös karaokeständi houkutteli kansaa hoilaamaan Kylliä, paremmin tai huonommin. Söimme pari minimuffinia Australian väreissä (kulta-vihreä) ja näimme valtavan Hereford-härän Hyde Parkissa.

Minimuffinit, omnomnom

Happy Hank oli aika iso

Darling Harbourissa oli vuorostaan tarjolla vuoden nuori australialainen, insinöörityttönen(!!!) ja vuoden australialainen, Geoffrey Rush!

Geoffrey jotai höpöttää
New South Walesin kuvernööri piti puheen, jota emme kuunnelleet ja erilaiset purtilot poliisiveneistä purkkareihin kävivät munkittamassa Cockle Bayn satama-allasta. Oli myös poliisien 150-vuotispileet ja poliisit näyttivät miten helikopterin, veneiden ja koiran avulla saa kaksi pahista kiikkiin vaikka ne pakenisivat pikaveneellä. Koira oli söpö, mutta muuten näytös oli liian realistinen eli tylsä. Onneksi ilotulituksiin oli taas pistetty rahaa palamaan taivaalle. Näissä oli musat ja koreografiat ja kaikki. Hienoa ja meluisaa ja mahdotonta kuvata hyvin. Olisitte tulleet katsomaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti