tiistai 4. helmikuuta 2014

Lesemuffinssit, resepti talteen

En aio ottaa tavaksi postailla tänne reseptejä mutta koska tätä reseptiä ei enää löydy netistä, laitan sen talteen "varmaan" paikkaan. Kyseessä on ihqun Eeva Kolun ensimmäisen ruokablogin icuwanha "terveysmuffinssi" johon tulee enemmän leseitä kuin kaurapuuroon ja sokerin tilalle hunajaa koska hunajan ihmeelliset terveysvaikutukset.

 Huomasin reseptin olevan myös melkoisen monipuolinen, sillä sitä vähän muokkaamalla saa aikaan vaikka minkälaisia "terveys"muffinsseja. Koska kaapista puuttui vehnäjauhot, käytin tattarijauhoja (totta kai niitä on aina kaapissa, duh) eikä lopputulos ottanut tästä lainkaan nokkiinsa ja koska en halunnut käyttää omenoita (vaan syödä ne välipalaksi), käytin kaksi ylikypsää banaania jotka oli oikeastaan tarkoitettu toisiin muffinsseihin, tämän reseptin banaanileipävarianttiin. Lisäsin myös kourallisen macadamia-pekaani-ja saksanpähkinöitä tasapainottamaan leseiden terveellisyyttä.

Epäterveysaamupala ja akhvia!

Tässä kuitenkin resepti alkuperäismuodossaan. Itse muutin prosessia myös sekoittamalla kuivat aineet omaan kulhoonsa ja märät aineet toiseen kulhoon edeltävänä iltana niin, että kun aamulla heräsin muffineja paistamaan, oli taikina viimeistä sekoitusta vaille valmiina kauhottavaksi vuokiin.

 1/3 dl vehnäleseitä
1 dl kauraleseitä
1 dl grahamjauhoa
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1-2 tl kanelia
0,5-1 tl jauhettua inkivääriä

1 muna
1,5 dl luonnonjugurttia
1/3 dl rypsiöljyä
2/3 dl hunajaa

2 omenaa raastettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita eri astiassa märät aineet keskenään. Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin ja sekoita vain sen verran, että ne sekoittuvat. Älä sekoita liikaa!
Kääntele viimeisenä omenaraaste (banaanimöhnä) taikinan joukkoon.
Täytä muffinsivuoat melko täyteen. Taikinasta tulee n. 8 isohkoa muffinsia, vähän riippuen vuokiesi koosta.
Paista 190 asteessa 20-25 minuuttia.


Koska kyseessä eivät ole kuppikakut vaan lesemuffinit, tulee muffineista melko tuhteja joten kovin montaa ei pysty aamupalaksi hotkimaan. Niiden esteettisyys ei myöskään yllä sokerihuurrutettujen serkkujensa tasolle mutta maku on oikein mainio.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti