torstai 3. huhtikuuta 2014

Voittoisaa menoa

Tällä hetkellä olen aikas hyvällä tuulella, moni asia tuntuu menevän aika nappiin. Voitin tiimini kanssa toissaviikonloppuna Hackathonin ja viime viikolla pääsin luistelun minimal requirements White Star-testin läpi 95%/100% eli tosi hyvin! Saan siis aloittaa derbyssä kontaktiharkat.

Sain myös vihdoin ja viimein eettiseltä neuvostolta luvan datan keräämiseen joten pääsen viimein aloittamaan kunnon tutkimuksen tekoa joten tiedehommelit etenevät myös jossain määrin. Jes!

Häks häks häks


Mutta ensin siitä Hackathonista. Kyseessä on siis parin päivän armoton häksäys, tavoitteena saada aikaan webbisivu-tai äppi jonkun teeman mukaisesti ja myös esitellä se kaikille ja vakuuttaa yleisö ja tuomaristo sen hyvyydestä. Teemana oli naapurusto ja yhteisöt, joten lähdimme rakentamaan webbisivua minkä avulla on helppo koordinoida pelastustehtävien vapaaehtoisia esimerkiksi etsintä-tai raivaustilanteissa. Täällä Ausseissa kun näitä luonnon järkkäämiä tapahtumia niin kuin tulvia, myrskyjä tai paloja on vähän väliä.

Suunnitelmia, suunnitelmia
Mun tiimiläisen vähän tarkempi postaus tapahtumasta löytyy täältä ja meidän upea presis mitä duunasimme noin 1,5 päivää taas täältä. Teknisesti khuuleinta webbisivussa oli reaaliaikainen kartalle piirto ja viestien välitys adminilta käyttäjille ja toisin päin.

Tyttötapahtumassa on toki cupcakeja

Hiano saitti, admin ja käyttäjä rinnakkain
Hackathon kesti perjantai-illasta lauantai päivään ja tapahtuma oli henkisesti melko rankka mutta hauska. En edes ajatellut voiton mahdollisuutta, mutta niin se vain sieltä napsahti. Oli meillä toki parhaat koodaajat, paras disaineri ja paras jokapaikanhöylä (minä), ettei sinänsä mikään ihme. Toinen palkinto meni Scred-henkiselle "haen sulle kahvii ja oot kolme dollaria velkaa"-äpille ja kolmas palkinto "kirjakerho mutta vähän niinku Foursquare"-henkiselle webbisivulle. Yleisöäänestyksen voitti "koirien facebook". Google sponssasi tilat ja ensimmäisen palkinnon joten meitsi sai ensimmäisen tablettini jolla on tosi kivaa lukea tieteellisiä pdffiä tai ..köh.. Marvelin supersankarisarjakuvia joita pädillä on snadisti niitä artikkeleita enemmän.

Ensimmäinen sija: kolmedee-printattu trophy ja Nexus 7-tabletti



Voitokas meitsi


3 kommenttia :

  1. Näytät kyl ihan nörttitytöltä tossa vikassa kuvassa. :D Ja myös sellaset 5 vuotta nuoremmalta kuin 5 vuotta sitten jakkupukukonsulttina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Straya nuorentaa :) Tai mun opiskelijoiden seura.

      Poista
  2. Go Anna! Cupcakesit näyttää hyvältä, muusta en paljoa ymmärrä...

    VastaaPoista