sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikinkejä Valhallassa

Viides kerta toden sanoo vai miten ne sanonnat menivätkään? No, joka tapauksessa, aion nyt esitellä viidennen kämppämme Australiassa. Olimme jo kyllästyneet edelliseen, se oli liian suuri ja vähän kolkko ja kun vuorkaemäntä halusi lopettaa sopparin, tartuimme tilaisuuteen etsiä kivompaa kämppää. Sellainen löytyikin melko nopeasti mutta blogin lukijat ovat saattaneet huomata, että etsintä ja muutto on hiukan verottanut päivitystahtia. Osasyynä saattaa toki olla myös kaikenkarvaiset vierailut, edelleen puuttuva kamera ja yleinen laiskuus...

Uuden asunnon nimi (ah, vanhoilla rakennuksilla on nimet!) on Walhalla Court ja oli jo aikain, että Valhallassa asuisi ainakin yksi aito viikinki. Tuo mies siis, en minä. 
Valhalla! Sankarien sali! 

Valmistusvuoden voi tsekkaa etuovelta.
Tästä pääsee kämpille. 
Valhalla on vähän pienempi kuin edellinen asuntomme, paremmalla pohjalla ja uudemmassa kunnossa. Lattiat ovat kuin uudet ja keittiössä on ihmeellinen kosketusnappiliesi. Sijainti on optimaalinen. Etuovesta ulos mennessä astuu Bondin pääkadun turistivilinään ja raflojen keskelle. Takaovesta ulos mennessä tuntuu kuin asuisi kaukaisessa lähiössä missä kakadut ja kookaburrat huutavat öisin. Rantaan ja Icebergsiin (siellä treenaan untia. Siitä lisää myöhemmin.) on lyhyttäkin lyhyempi matka ja tänne lähinurkille on myös avattu ihan pätevä safkakauppa joka vähän auttaa ex-lähikauppamme ikävään vaikka mikään ei voi korvata mukavia kreikkalaisia kauppiaita sataprosenttisesti.

Designia. Lähinnä skandinaavista. 
Mäntyjä, orkideoja ja yksi habanero ruokasalin ikkunalla
Huoneita on kolme, yksi ruokasali, olohuone ja makuuhuone. Keittiö on hiukkasen erillään mutta sen verran kiva, että epäavoimuuden voi antaa anteeksi. Tässä keittiössä myös hieno retrojääkaappi pääsee paremmin oikeuksiinsa kun se ei ole ahdettuna nurkkaan.

Smeg ja heijastus

Superliesi, kahvia ja magneettieewokki

Lisää habaneroja. 

Keittiötä voi sisustaa esim. erilaisilla laudoilla. 
Olohuone on nyt mukavan pieni ja kotoisa, sinne mahtuu hyvin sohva ja lp-kokoelma eikä juurikaan muuta. 


Lp:t ja telkku

Paras sohva seuraa vaikka merten yli ja mantereelta toiselle
Makuuhuone on pieni mutta sinne mahtuu kaikki tarpeellinen. Ja ei, verhot olivat jo täällä. Itse en ikinä hankkisi vaaleanruskeita verhoja. Koska en hankkinut Kallionkaan kämppäämme verhoja sen neljän-viiden vuoden aikana mitä siellä asuimme...

Lisää pohjoismaista kulttuuri-imperialismia. Finlaysonin lakanat ja svedusänky. 

Takapihalle pääsee tästä. 
Takapihan Yggdrasil. 
Meidän akkunat!